Colegiul Loga, primul din Timis cu sistem de acces pe baza de cartela

De M.S.
Acces pe baza de cartela in Colegiul Loga
Acces pe baza de cartela in Colegiul Loga
Colegiul Naţional C.D. Loga este prima unitate de învăţământ din Timiş care a achiziţionat un sistem de acces în şcoală pe bază de cartelă. Sistemul este instalat, iar în aproximativ două săptămâni toţi elevii şi profesorii liceului vor intra şi ieşi din unitatea de învăţământ doar pe bază de cartelă. Măsura este luată pentru a reduce absenteismul din cadrul liceului.

În vara anului 2011 reprezentanţii Ministerului Educaţiei au declarat că îşi doresc ca din acest an şcolar, pentru a reduce absenteismul, accesul în unităţile de învăţământ să se facă doar pe bază de cartelă. În Timiş însă, până acum, o singură unitate şcolară a implementat acest sistem.

„Aş putea spune că sunt nemulţumit de intervenţia managementului unităţilor de învăţământ tindând cont de faptul că prin intermediul dumneavoastra am transmins foarte multe mesaje vis-a-vis de capacitate de monitorizare a absenţelor la nivelul unităţilor de învăţământ de către directorii de unităţi de învăţământ. Din păcate, toţi directorii aşteaptă să le dea Inspectoratul Şcolar firma, nu, Inspectoratul Şcolar nu le va da niciodată o firmă. Le transmite acest mesaj, că e nevoie să se implice”, a precizat inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu.

Sistemul de acces pe bază de cartelă a fost montat la Colegiul Naţional C.D. Loga la intrarea în unitatea de învăţământ, iar în aproximativ două săptămâni toţi elevii şi profesorii vor primi cardurile personalizate pentru a putea intra şi ieşi în şcoală. Cartele sunt personalizate, iar în acest fel se va ţine evidenţa ieşirii şi intrării în unitatea de învăţământ de fiecare profesor şi elev.

„Nu cred că vor fi blocaje la intrare sau la ieşire pentru că dimineaţa când intră elevii fluxul este acelaşi. Sistemul este destul de performant în sensul că perminte de la o distanţă de 20 de cm trecerea cartelei prin faţa aparatului. Din fericire nu suntem o şcoală care să îşi pună probleme legate de absenteism, trebuie însă să fim realişti, avem şi noi elevi care absentează. Eu cred în eficienţa acestei măsuri ca reducere a absenteismului”, ne-a spus directorul liceului Milin Tihomir.

Sistemul a costat aproximativ 1000 de lei incluzând cartele elevilor şi profesorilor, iar banii au venit din partea Asociaţiei Absolvenţilor Colegiului Naţional C.D. Loga. Pe viitor conducerea unităţii de învăţământ spune că şi-ar dori ca toate datele legate de monitorizarea absenţelor să ajungă la părinţi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !