Colegiul „Coriolan Brediceanu” a fost desemnat cel mai bun liceu din judet

Colegiul „Coriolan Brediceanu” a fost desemnat cel mai bun liceu din judet
Andreea Margineanţu – Potrivit unui top al liceelor din România, realizat de compania Intuitext şi publicat pe site-ul www.admitereliceu.ro, Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” din Lugoj este cel mai bun din judeţul Timiş. La nivel naţional, colegiul lugojan ocupă un onorant loc şapte.

Topul liceelor pentru 2010 a fost rea lizat prin ponderarea următoarelor medii din fiecare liceu: media de admitere (50%), media de la examenul de bacalaureat (30%) şi media rezultatelor ob ţinute la olimpiade (20%). Co legiul Naţional „Coriolan Bre diceanu” din Lugoj ocupă locul şapte în topul liceelor din Ro mânia, clasament în care fi gurează 1.516 unităţi de învăţământ, fiind în fruntea celor 54 de unităţi de învăţământ care alcătuiesc clasamentul judeţului Timiş. În anul 2009, Colegiul „C. Brediceanu” era situat pe poziţia 90 în topul naţional. O urcare spectaculoasă a înregistrat şi Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu” din Lugoj, aflat pe locul 168 la nivel naţional (locul 11 în judeţul Timiş), faţă de locul 298 înregistrat anul trecut. Pentru conducerea Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu”, această recunoaştere este o ade vărată onoare: „Ne onorează acest loc I obţinut la nivelul ju deţului Timiş, la fel şi locul VII la nivel naţional. Ne rămâne însă să confirmăm acest rezultat în anul şcolar 2010-2011, prin pregătirea elevilor pentru admitere şi prin par ticiparea la olimpiadele şi concursurile şcolare. Dealtfel, am şi început stabilirea loturilor pentru concursuri şi olimpiade ce se vor desfăşura în acest an. Vreau să subliniez că acest succes se datorează calităţii deosebite a elevilor şi a dascălilor noştri. Fără elevi şi profesori pasionaţi nu am fi putut obţine aceste rezultate deosebite”, ne-a declarat prof. Maria Păcurar, director adjunct Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”. La rândul său, Francisc Boldea, cel care a condus liceul timp de şapte ani, apreciază că „Brediceanu este de fapt şcoala de elită a Lugojului, emblema oraşului în domeniul liceal, având o tradiţie bogată, o dezvoltare dinamică şi rezultate deosebite la olimpiade şi concursuri şcolare.
Îi felicit pe toţi profesorii şi elevii Colegiului pentru munca pe care o desfăşoară, pentru re zultatele obţinute şi sper să se menţină în frunte, aşa cum au făcut-o de-a lungul timpului. În calitate de fost director, sunt mândru de perioada în care am condus şcoala, de rezultatele obţinute şi sunt convins că modernizarea pe care am realizat-o îi face pe copii şi profesori să se simtă bine şi astăzi în acest liceu de prestigiu”.
La nivelul judeţului Timiş, Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” este urmat de Liceul „Grigore Moisil” (T im i şoara) şi de Colegiul Naţional Bă năţean (Timişoara).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor