Colectionari si colectii de 5 stele s-au adunat la Timisoara

Colectionari si colectii de 5 stele s-au adunat la Timisoara
Pasionaţii şi pasiunile lor şi-au dat din nou întâlnire la Târgul Colecţionarilor. Istoria sub formă de monede, cărţi poştale, tipărituri vechi sau timbre a fost adusă sâmbătă la restaurantul Lloyd din Timişoara de zeci de împătimiţi, timişoreni sau persoane venite de la sute de kilometri depărtare.

Locaţia din centrul oraşului s-a dovedit din nou gazdă bună pentru cei care s-au întâlnit, pentru a şasea oară, la de-acum tradiţionalul Târg al Colecţionarilor. O alegere deloc întâmplătoare, Palatul (actualmente restaurantul) Lloyd fiind locul primului congres al filateliştilor după Unirea din 1918, şi al primei Expoziţii regionale, în 1923.

A fost forfotă mare în sala restaurantului din vecinătatea Operei. Zeci de curioşi au trecut pragul târgului pentru a admira vederi şi cărţi poştale, clasoare cu timbre, monede şi banconote vechi. La rândul lor, colecţionarii au putut, într-o atmosferă cu totul destinsă, să facă schimburi de experienţă dar şi să se despartă de o parte din piese, la nişte sume deloc de speriat.

„Mi-am cumpărat şi eu câte ceva. Mi-au plăcut câteva ilustrate româneşti, având ca subiect heraldica sau regalitatea. Sunt unele şi din secolul XIX, altele ceva mai noi. M-au costat 10-20 de euro bucata, dar e ceva pe care l-am cumpărat pentru sufletul meu”, spune Andrei Klein, promotorul acestei manifestări şi un cunoscut cartofil.

Dacă numărul expozanţilor, sosiţi din întreaga zonă, de la Szeged la Bucureşti şi din Croaţia la Cluj, s-a păstrat aproximativ constant, vizitatorii sunt, de la o ediţie la alta, tot mai numeroşi. Dar şi mai diverşi ca naţionalitate, sâmbătă târgul având parte, de exemplu, de un important contingent de vizitatori sârbi.

„Nivelul mediu valoric al târgului a crescut foarte mult, fiind peste ceea ce se întâmplă în ţările din vecinătate. Am ajuns la un punct în care putem vorbi de colecţionari şi colecţii de 5 stele, amatorismul fiind exclus”, crede organizatorul Andrei Klein.

Aspectul va putea fi confirmat şi la ediţia viitoare a Târgului Colecţionarilor, ce va avea loc, tot la Lloyd, pe 18 decembrie.

Marius Horescu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !