Cojocari a ieşit curat, controalele continuă

13Comentarii
Cojocari a ieşit curat, controalele continuă
Chit că este încolţit din toate părţile, sau mai bine zis din mai multe partide, PNL, PSD şi PD-L, secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, a ieşit basma curată în urma raportului de audit cerut de consilierii locali înainte de vacanţă.

Oricât ar vrea să-l debarce din funcţie, consilierii locali nu l-au prins deocamdată cu nimic pe secretarul primăriei, Ioan Cojocari, deşi au cerut un prim raport de audit. Asta, pentru că aleşii nici măcar n-au ştiut ce să ceară. Au solicitat un audit la secretariatul consiliului local, adică la Serviciul administraţie locală – Biroul analiză şi elaborare documente consiliul local, cel care se ocupă de tot ceea ce ţine de promovarea, aprobarea şi difuzarea hotărârilor de consiliu local. Concluzia principală a raportului? Exceptând câteva constatări cu caracter negativ, “calitatea activităţii depusă de Secretarul Municipiului Timişoara şi funcţionarii publici ai structurii auditate o apreciem drept foarte bună”, se arată în documentul întocmit de Serviciul de Audit Public Intern al primăriei. Şi, lucru reproşat adesea de consilieri, dacă unele proiecte de hotărâre care ajung la ei nu au avizul de legalitate al secretarului este pentru că le emit alte Direcţii, de exemplu Urbanismul, iar hârtiile… “ocolesc” Biroul care ar trebui să le avizeze “prin grija” aceleiaşi Direcţii de Urbanism, se spune în audit… Cu alte cuvinte, alţii sunt de vină. Raportul de audit a ajuns în mapele aleşilor chiar înainte de şedinţa de consiliu de marţi, aşa că aceştia au dezbătut problema vreme de o oră. Au hotărât să înfiinţeze o comisie, formată din cinci consilieri, care să analizeze, la rândul lor, acest audit intern… Adică să le “traducă” celorlalţi! Pe lângă asta, pentru că “raportul nu face referire la problemele importante”, de exemplu fondul funciar şi procesele pierdute de primărie, consilierii au cerut un control la Serviciul Juridic şi la cel Agricol, de care răspunde tot secretarul. A apărut însă o altă problemă – cine face noul aşa-numit audit şi în cât timp? Dacă unii consilieri au cerut Executivului Primăriei să facă aceste verificări, primarul Gheorghe Ciuhandu le-a cerut să-şi asume acţiunile: “Nu-i de competenţa Executivului. dacă aţi avut această iniţiativă, asumaţi-vă răspunderea. Comsia juridică din consiliul local să facă auditul, noi vă punem la dispoziţie toate documentele, nu-l fac eu să se spună că-s părtinitor după aceea!”, a declarat Ciuhandu. Până la urmă, aleşii au hotărât ca aceea comisie pe care au înfinţat-o acum să stabilească, până luna viitoare, şi cine va face noul control, pentru că ar putea fi şi un audit extern.

Şeful meu este domnul primar!

Vădit agitat de controalele care i-au ajuns pe cap şi cele care se pregătescu, secretarul Ioan Cojocari spune că pe el nu-l debarcă nimeni din primărie: “Nu mor caii când vor câinii. În 16 ani de zile n-am avut nicio problemă, deşi au fost atâtea controale… N-am avut nicio hotărâre care să se spună că e nelegală… Munca mea e să apăr legalitatea. Nu mă schimbă pe mine nişte interese personale şi politice. Acum, că s-a schimbat legea, consilierii locali n-au cum să mă schimbe, eu nu mă subordonez dânşilor, şeful meu este domnul primar! Eu sunt Secretarul Municipiului Timişoara, nu al consiliului, ei nu pricep nici asta!”, a declarat Cojocari. Cum apreciază “şeful” activitatea lui Cojocari? “Părerea mea este că există loc de mai bine. Cred că în cea mai mare parte secretarul îşi desfăşoară activitatea bine, bineînţeles că există loc de mai bine, dar asta nu înseamnă că am motive să-l suspend din funcţie…”, a precizat Ciuhandu.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor