Codul portocaliu de inundaţii se menţine în Timiş

2Comentarii
Codul portocaliu de inundaţii se menţine în Timiş
Pericolul ca râul Bârzava să depăşească limita digurilor şi să inunde localitatea Gătaia se pare că a trecut, însă în Timiş se menţine în continuare codul portocaliu de inundaţii.

Dacă ieri s-a înregistrat un nivel maxim al apelor de 460 de centimetri, cu zece centimetri sub limita digurilor, vineri dimineaţa, apele ajunseseră la un nivel de 431 de centimetri, ceea ce înseamnă că, cel puţin pentru moment, pericolul de inundaţii a trecut.

Aceasta este şi concluzia la care au ajuns specialiştii de la Apele Române care au anunţat că localitatea Gătaia este în afara pericolului de inundaţie, după ce vârful viiturii a trecut, iar polderul Gherteniş a preluat tot surplusul de apă adus de râul Bârzava.

Potrivit specialiştilor, joi seara a fost atins un nivel maxim de 460 centimetri, la un debit de 88 mc/s, în timp ce în 2005, când au avut loc inundaţii în Gătaia, fusese atins un maxim de 520 cm, la un debit de 135 mc/s.

Atunci digul s-a rupt, iar 3.000 de oameni au fost evacuaţi. În schimb, joi seara digurile au rezistat, iar polderul a preluat toata apa. Vineri dimineaţa, la ora 6, apele atinseseră un nivel de 431 centimetri.

În continuare, însă, în Timiş, se menţine, până vineri la ora 16, avertizarea cod portocaliu pe râurile Bega Veche, Bega şi Bârzava. Pe restul râurilor din Timiş a fost insituit cod galben de inundaţii, care va fi menţinut până sâmbătă la ora 13.

Cod roşu de inundaţii la Gătaia - Video Video2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor