Codul de procedură fiscală suferă modificări

Codul de procedură fiscală suferă modificări
Codul de procedură fiscală preia regulile comunitare în domeniu şi stabileşte, totodată, condiţiile în care autorităţile române acordă asistenţă, pe bază de reciprocitate.

Noile reguli prevăd exonerarea de răspundere fiscală a contribuabilului care nu îşi poate îndeplini obligaţiile fiscale ca urmare a unui eveniment imprevizibil şi indiferent de voinţa sa, precum inundaţii, catastrofe, cataclisme sau incendii.

Astfel, microîntreprinderile şi persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente vor depune declaraţiile fiscale şi vor efectua plăţile trimestrial, iar asociaţiile, fundaţiile sau alte entităţi fără scop patrimonial, cu excepţia instituţiilor publice, anual. Documentul prevede, de asemenea, constituirea ca venit la bugetul de stat sau la bugetele locale a taxei de participare la licitaţie nerestituită ofertanţilor care nu s-au prezentat la licitaţie. Guvernul apreciază că aceste prevederi vor contribui la creşterea gradului de recuperare a creanţelor fiscale stabilite de autorităţile române în sarcina persoanelor nerezidente, care nu pot fi recuperate pe teritoriul României.

Sursa: Antena30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor