Cod galben de inundaţii pe Dunăre până pe 7 ianuarie, ora 06:00

Cod galben de inundaţii pe Dunăre până pe 7 ianuarie, ora 06:00
Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) a instituit o avertizare de cod galben pe Dunăre, în sectorul Turnu Măgurele-Zimnicea, judeţul Teleorman şi la Isaccea, în judeţul Tulcea, fiind aşteptate creşteri de debite şi existând riscul depăşirii cotelor de atenţie.

Codul galben a fost instituit duminică şi va rămâne în vigoare până pe 7 ianuarie, ora 06:00.

ISU „Drobeta” a primit, duminică după-amiază, o avertizare hidrologică de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinţi, potrivit căreia la staţia hidrometrică Gruia, aflată în aval de barajul Porţile de Fier II, a fost depăşită cota de atenţie.

Potrivit şefului Centrului Operaţional din cadrul ISU „Drobeta”, cpt. Liviu Borugă,  toate primăriile în aval de barajul Porţile de Fier II au fost înştiinţate pentru a fi pregătite în cazul unor posibile inundaţii dacă nivelul Dunării creşte în continuare. Totodată, primăriile au obligaţia să monitorizeze situaţia, să aducă la cunoştinţa locuitorilor faptul că există pericolul unor inundaţii şi, de asemenea, să raporteze la ISU Drobeta suprafeţele de teren inundate ori alte incidente de acest gen.

Localităţile vizate sunt Salcia, Gârla Mare, Pristol, Gruia şi Gogoşu. În mare pericol sunt însă locuitorii satului Cozia, unde, din cauza nisipiului de pe malul Dunării, apa se infiltrează mult mai rapid spre gospodăriile oamenilor.

De asemenea, în cazul producerii unor inundaţii, cele mai expuse sunt fermele piscicole de pe marginea Dunării din localităţile Gruia şi Gârla Mare.

Sursa: Newsin0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase