Cocoană află astăzi dacă-şi serbează ziua de naştere în libertate

93Comentarii
Cocoană află astăzi dacă-şi serbează ziua de naştere în libertate
În urmă cu câteva momente Adrian Iosif Cocoană a fost adus la Tribunal, unde urmează să se hotărască rezultatul recursului procurorilor. Recursul vine ca răspuns la cererea avocaţilor lui Cocoană, care în schimbul cauţiunii de 5000 de lei, cer să fie judecat în stare de libertate, cu toate că acuzatul a părăsit cu bună ştiinţă locul accidentului, ba mai mult, medic fiind, nu a acordat primul ajutor tânărului lovit.

De la 2 la 7 ani, aceasta este perioada pe care Cocoană ar putea să o petreacă în închisoare dacă va fi găsit vinovat la acuzaţiile aduse. Deşi acuzatul trebuia să se prezinte joi în instanţă, procesul s-a amânat până astăzi pentru că recursul depus miercuri a ajuns cu greu la Judecătorie la Tribunalul Timiş.

***

Magistraţii de la Judecătoria Timişoara au analizat dosarul şi au încuviinţat, miercuri, plata sumei respective pentru ca inculpatul să fie cercetat în continuare în stare de libertate. Procurorii au la dispoziţie trei zile pentru a contesta decizia de eliberare pe cauţiune. Avocatul Florin Kovacs, cel care reprezintă familia tânărului ucis, a arătat că joi se va lua în discuţie prelungirea mandatului de arestare preventivă sau cercetarea lui în stare de libertate. El a afirmat că va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la neregulile care se învârt în acest caz, în care se incearcă punerea în libertate a acuzatului, prin orice mijloace. La dosarul cauzei a fost depusă şi expertiza tehnică a autoturismului Ferrari implicat în cumplitul accident, expertiză care arată că, la momentul impactului, bolidul circula cu viteză mare – peste 110 km/h, şoferul Adrian Cocoană pierzând controlul asupra volanului.
Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au întocmit şi rechizitoriul, a cărui rezumat a fost făcut public: “În fapt s-a reţinut că în data de 19.08.2008 , în jurul orelor 20:45 inculpatul s-a deplasat cu autoturismul marca Ferrari, cu număr de înmatriculare TM-01-COC, pe Calea Aradului din Timişoara, pe direcţia Piaţa Consiliului Europei – Piaţa Mărăşti. Ajungând în apropierea intersecţiei cu strada Demetriade, inculpatul a iniţiat o manevră de depăşire a autoturismului VW Golf din faţa sa, condus regulamentar de martorul P.M., pe banda a doua de circulaţie, pătrunzând parţial peste marcajul longitudinal continuu. Pentru efectuarea manevrei învinuitul a accelerat intens autovehiculul, fapt remarcat şi de martorii oculari şi partea vătămată R.C., prin zgomotul produs de motorul turat la un regim ridicat combinat cu regimul de deplasare pe care era setat autoturismul, respectiv „RACE”. În timpul manevrei de depăşire, inculpatul a acroşat cu partea frontalo – laterală dreapta a autoturismului său, partea laterală mediană stânga a autoturismului VW Golf. Sesizând acest lucru inculpatul a virat către stânga, cu scopul de a redresa autoturismul, însă această manevră, suprapusă regimului de accelerare în care se afla autovehiculului, a dus la pierderea controlului asupra acestuia. În timpul deplasării necontrolate, autoturismul Ferrari a traversat în diagonală sensul opus de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi după ce a trecut peste bordură, a pătruns pe trotuarul pietonal, unde a surprins şi lovit pe partea vătămată R.C., care a suferit leziuni vindecabile în 12 zile de îngrijiri medicale şi a accidentat mortal pe R.P.L.. Ulterior lovirii pietonilor autovehiculul condus de inculpat a escaladat parţial planul înclinat situat în vecinătatea pilonului terasamentului de cale ferată şi a intrat în impact, cu partea postero-laterală stânga, cu colţul pilonului.
După producerea accidentului inculpatul a părăsit locul accidentului fără a aştepta sosirea şi încuviinţarea organelor de poliţie”
.

Dinamica producerii accidentului a fost stabilită prin raportul de expertiză criminalistică de către Institutul Naţional de Expertize Criminalistice Bucureşti.

Şoferul unui Ferrari a omorât un tânăr nevinovat Accident Ferrari 19.08.2008


Protest pentru o ancheta corectă Piata Operei - In memoriam | Video93Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor