CNN dedică o emisiune amplă căderii comunismului şi României de după

CNN dedică o emisiune amplă căderii comunismului şi României de după
CNN va difuza sâmbătă, în premieră, emisiunea “Toamna schimbării: România”, care conţine un documentar de o jumătate de oră despre prăbuşirea regimului comunist şi transmisiuni în direct din Bucureşti, precum şi o serie de poveşti, cum este aceea a Casei Poporului sau cea a orfelinatelor româneşti.

De-a lungul unei perioade de aproape un an, CNN şi-a concentrat toate resursele globale pentru realizarea unei iniţiative ambiţioase, “Toamna schimbării”,  proiect care urmăreşte prăbuşirea comunismului şi impactul pe care aceasta l-a avut asupra Europei Centrale şi de Est. Seria de documentare realizată în mai multe ţări se încheie în România, ţară care a trecut printr-o schimbare dramatică de regim în urmă cu 20 de ani.

„Dacă pentru mulţi, evenimentele din România au însemnat în special înlăturarea violentă de la putere a lui Nicolae Ceauşescu, pentru alţii, acestea au reprezentat imagini înfiorătoare ale orfelinatelor, difuzate în săptămânile şi lunile care au urmat”, spune Mike McCarthy, vice-preşedintele departamentului Reportaje şi Programe Speciale al CNN International. „Două decenii mai târziu, România, chiar dacă nu este ţara promisă, este o ţară care promite.”

“Toamna schimbării: România” oferă o privire din interior asupra revoluţiei care a eliminat ultimul vestigiu al comunismului în Europa de Est. Cuprinzând mărturisiri de-ale oamenilor care au pornit Revoluţia şi relatări ale unor membri ai regimului Ceauşescu care s-au întors împotriva acestuia, CNN urmăreşte scânteia care a declanşat evenimentele din Decembrie ’89 şi violenţele care au urmat. În documentar apar de asemenea foşti lideri politici precum Mihail Gorbaciov şi George H.W. Bush, dar şi militarii care l-au judecat şi executat pe Nicolae Ceauşescu.

Programul CNN dedicat acestei aniversări istorice va include transmisiuni live din Bucureşti în săptămâna 21-27 decembrie şi un documentar special de o jumătate de oră care vorbeşte despre revoluţia care a dus la răsturnarea totalitarismului.

Fionnuala Sweeney (CNN) se va afla la Bucureşti între 21 şi 23 decembrie şi va transmite live pentru emisiunile din prime-time ale CNN International. În plus, corespondentul CNN Diana Magnay va vorbi cu personalităţi precum Ion Iliescu, Mircea Dinescu, Ion Caramitru, Victor Rebengiuc şi alţii.

Printre temele dezbătute se numără Casa Poporului, costurile cu care s-a realizat această clădire gigantică, viziunea pe care o avea Ceauşescu în privinţa arhitecturii şi modul în care această construcţie a afectat atât oraşul, cât şi locuitorii acestuia.

O altă temă va fi cea a Daciei, o “surprinzătoare poveste economică de succes în România lui 2009”.  Pentru alte afaceri însă, criza financiară n-a lăsat decât două posibilităţi: adaptarea sau dispariţia.

 Doi studenţi născuţi pe 21 şi 22 decembrie 1989 îşi vor spune propria poveste şi speranţele lor legate de viitor. Tema orfanilor va fi redată prin ochii unui român care trăia într-un orfelinat la momentul Revoluţiei. Totodată, materialul vorbeşte şi despre poziţionarea statului în relaţie cu acea “cultură a orfanului” care s-a dezvoltat în timpul regimului comunist. 

CNN a participat la înregistrări alături de Loredana şi BUG Mafia, pentru a afla cine a avut cea mai mare influenţă asupra lor şi ce mesaje vor să transmită fanilor, într-un episod dedicat muzicii postdecembriste.

Emisiunea “Toamna schimbării: România” va fi difuzată în premieră sâmbătă, 19 decembrie, ora 19:30, ora României, şi va fi reluată în 20, 21 şi 25 decembrie.

Sursa: Newsin0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor