Clinica Bega are unitate proprie de sterilizare si saloane renovate

De Delia S. Barbu
Reactualizat la:
Lucrari de renovare la Clinica Bega. Unitate proprie de sterilizare
Lucrari de renovare la Clinica Bega. Unitate proprie de sterilizare
Drumurile zilnice făcute de salvare pentru a prelua instrumentarul, dispozitivele şi materialul moale de la Clinica de obstetrică-ginecologie Bega până la Spitalul Judeţean din Timişoara pentru sterilizare s-au încheiat. Maternitatea are o staţie proprie de sterilizare, circuite noi şi saloane mai curate, iar la toate acestea au contribuit financiar Consiliul Judeţean Timiş şi firme private.

„Se ştie că Spitalul Bega funcţionează într-o clădire veche. Pentru a îmbunătăţi condiţiile de cazare pentru pacienţi şi calitatea actului medical e nevoie de sprijin financiar, iar acesta l-am primit de această dată de la Consiliul Judeţean Timiş, care a alocat 750.000 de lei pentru staţia de sterilizare venită prin Banca Mondială, şi de la Sensiblu, printr-o donaţie de 10.000 de euro”, a anunţat miercuri dr. Gheorghe Nodiţi, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara. Conform acestuia, pe lângă amenajarea staţiei de sterilizare, în spital au mai fost renovate patru saloane, au fost reamenajate spaţiile de internare-externare pentru paciente şi au fost îmbunătăţite circuitele existente.

„Sprijinul care ne-a fost acordat este binevenit pentru că banii din sănătate sunt puţini şi nevoile sunt multe. Cu banii de la firme particulare am reuşit să oferim femeilor din spital condiţii mai bune de cazare şi, în plus, avem această staţie care ne permite să facem sterilizarea în incinta spitalului. Dacă până acum venea zilnic o maşină şi lua instrumentarul, materialul moale şi dispozitivele ce trebuiau sterilizate şi le ducea spre Spitalul Judeţean de unde ne veneau a doua zi înapoi, acum facem acest serviciu la noi. Practic se reduc timpii morţi în care nu aveam instrumentar sterilizat, iar specificul activităţii de obstetrică, unde nu poţi programa naşterile, ne impunea un astfel de serviciu. În plus, sterilizarea proprie oferă mai multă calitate serviciilor noastre”, a punctat şi conf. dr. Narcis Hrubaru, şeful Clinicii II obstetrică-ginecologie din Spitalul Bega.

Prezent la eveniment, Călin Moldovan, manager executiv pentru vestul ţării al companiei care a ajutat financiar Clinica Bega, a precizat că banii donaţi unităţii spitaliceşti au fost adunaţi în urma campaniei „Cu inima alături de copii”, derulată în toată ţara.

În Clinica de obstetrică-ginecologie Bega s-au născut anul trecut aproape 2.500 de copii, iar numărul femeilor internate în 2010 pentru diferite probleme se ridică la 10.000. Maternitatea are 28 de saloane, dintre care au fost reamenajate 15.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !