Clasele de la Lenau renovate pe banii părinţilor!

6Comentarii
Clasele de la Lenau renovate pe banii părinţilor!
Ştim că nu este un caz singular, nici în Timişoara, nici în judeţ şi nici în ţară. Situaţia la şcoala cu predare în limba germană, o unitate cu tradiţie am putea spune în oraşul de pe Bega, este însă un pic mai delicată.

Din anul 2004, clădirea în care îşi desfăşoară activitatea didactică cadrele profesorale şi elevii este retrocedată Episcopiei Catolice. Astfel că, la şcoala cu clasele I-IV Nikolaus Lenau, contractul de închiriere expiră anul viitor, în vară. Cei drept, a fost alocat un alt teren pentru ridicarea unităţii de învăţământ pe strada Plavosin, în zona Circumvalaţiunii. Până în prezent, Primăria Timişoara plăteşte chirie Episcopiei Catolice, dar după cum susţine Francisc Halasz, inspector şcolar adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, „este singura clădire retrocedată Bisericii Catolice unde s-a impus părăsirea spaţiului după expirarea contractul de închiriere ce a avut o durată de cinci ani. Perntru că primăria şi Inspectoratul Şcolar au facut primii paşi spre rezolvarea acestui caz, sperăm ca vom putea obţine, împreună cu conducerea Şcolii, o prelungire a contractului de închiriere până la terminarea noii construcţii.”
Deci, în această situaţie cine este dispus să investească bani într-o clădire ce nu-i aparţine? Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului în niciun caz. Aşa că, dacă părinţii vor ca odraslele lor să aibă condiţii bune în clasă n-au decât să treacă la treabă. Asta s-a întâmplat şi la acest început de an şcolar, când familiile elevilor de clasa întâi au venit la prima şedinţă cu părinţii. S-au organizat în cel mai scurt timp, au contactat o firmă de construcţii şi au renovat şi igenizat clasele.
Mai mult de cât atât, Biserica Catolică este proprietara clădirii în care funcţioneză actualmente Colegiul Bănaţean. Aici, contractul de închiriere expiră în anul 2010 şi se discută prelungirea acestuia pe termen lung. Nici Colegiul Tehnic (MIU) nu are o soartă mai blândă, doar că aici decizia de retrocedare nu a venit încă.



6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor