CJT vrea reinfiinţarea căii ferate Timişoara-Kikinda-Szeged

4Comentarii
CJT vrea reinfiinţarea căii ferate Timişoara-Kikinda-Szeged
Consilierii judeţeni din Timiş şi Csongrad s-au întâlnit miercuri în oraşul maghiar Szeged în cadrul unei şedinţe comune a celor două instituţii. Deşi toată lumea se aştepta la o unanimitate perfectă în luarea deciziilor, în urma discuţilor au ieşit la iveală o serie de neconcordanţe.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Csongrad s-au dovedit mult mai pragmatici, ei venind la discuţii cu date concrete şi mai puţin cu sentimentalisme. În special, problemele abordate s-au referit la infrastructura rutieră şi cale ferată din cele două regiuni şi la posibilităţile de interconectare a acestora. Partea română a insistat asupra reînfinţării căii ferate pe ruta Timişoara-Kikinda-Szeged în timp ce partea maghiară a insistat asupra realizării unei bifurcaţii către Timişoara pe la Kubekhaza dintr-un viitor traseu de cale ferată european care trece prin Budapesta dar merge spre Beograd. În sprijinul acestei soluţii a fost prezentat chiar şi un studiu de fezabilitate. Pentru realizarea acestor legături, dar şi a uneia rutiere, este absolut necesară realizarea unui pod rutier şi de cale ferată în localitatea Cenadul Maghiar, peste Mureş. Primarul acestei localităţi a prezentat chiar şi proiectul european de finanţare a acestui pod, în acest sens acesta a înmânat celor doi preşedinţi de consilii judeţene câte un dosar complet cu documentele aferente investiţiei. Pentru realizarea podului ea a solicitat celor doi realizarea unor măsuri de lobby pe lângă guvernele celor două ţări de care depinde punerea în valoare a investiţiei. Cele două guverne urmează să se întâlnească într-o şedinţă comună care va avea loc tot la Szeged pe data de 21 octombrie. Întâlnirea reprezintă o excelentă oportunitate de promovare a proiectelor comune de infrastructură în cadrul Euroregiunii.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor