Ciuhandu vrea parlamentari activi, nu „ajutoare de primar”!

18Comentarii
Ciuhandu vrea parlamentari activi, nu „ajutoare de primar”!
Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, aşteaptă de la viitorii parlamentari să se implice în problemele cu adevărat importante, nu să facă pe „primarii de cartier”. Asta, pentru că, în campanie, spune Ciuhandu, candidaţii s-au întrecut în a măsura… gropile din oraş!

Cu felicitările de rigoare pentru cei care au tras lozul norocos la alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat şi au reuşit să ajungă în Parlamentul României, edilul-şef al Timişoarei a catalogat ofertele candidaţilor ca fiind slabe, pentru că aceştia au fost mai precupaţi de problemele ce ţin de administraţia locală decât de ceea ce presupune activitatea de parlamentar. „Parlamentarii să lase drumurile, curăţenia şi gropile în grija noastră, pentru că ştim şi noi aceste probleme, şi să vadă de centură şi tot ceea ce ţine de dezvoltarea regională, pentru că autostrada Arad-Timişoara e blocată în momentul de faţă”, a declarat, miercuri, Gheorghe Ciuhandu. În opinia prim-vicepreşedintelui PNŢCD Timiş, Viorel Sasca, această împărţire pe colegii uninominale, pe cartiere, a dus la „transformarea parlamentarilor în nişte primari mai mici”. Sau „ajutoare de primar”, după cum i-a numit Ciuhandu. Acesta a declarat că, până la Crăciun, îi va invita pe cei şase parlamentarii aleşi în Timişoara, patru deputaţi şi doi senatori, la o întâlnire, la primărie, pentru a le expune marile probleme ale oraşului şi pentru a vedea ce gânduri au. Gheorghe Ciuhandu spune că va colabora însă cu toţi cei 14 parlamentari de Timiş, indiferent de partidul acestora.

Timişoara ia cei mai puţini bani!

Edilul aşteaptă ajutor de la viitorii parlamentari şi în ceea ce priveşte fondurile europene alocate Timişoarei ca pol de creştere. Asta, pentru că oraşul de pe Bega are alocaţi mai puţin de 10 la sută din suma totală disponibilă pentru Axa 1 a Regio-Programul Operaţional Regional „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”. „Timişoara primeşte cea mai mică sumă pentru că ea derivă din ceea ce s-a alocat Regiunii Vest, care a primit 143 de milioane de euro, din care Timişoara poate accede la jumătate. Celelalte regiuni ale ţării au primit sume mai mari. Lucrul ăsta denotă o anumită optică a guvernării asupra situaţiei din teritoriu, pentru că asta s-a făcut la nivel central, la nivelul Ministerului Dezvoltării. Nu suntem frustraţi, nu dorim decât să fim trataţi la fel ca toţi ceilalţi. La noi, întotdeauna se consideră că ne descurcăm şi primim puţin, iar primăria stă bine la capitolul proiecte, până acum avem proiecte de aproximativ 20 de milioane de euro şi mai lucrăm la proiecte de încă 50 de milioane, dar nu putem să monopolizăm noi toţi banii…”, a adăugat Ciuhandu. El a făcut apel şi la consiliile judeţene din Regiunea Vest să reacţioneze în ceea ce priveşte aceste alocări.



18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor