Ciuhandu: Timişoara n-a primit bani pentru că nu e portocalie!

58Comentarii
Ciuhandu: Timişoara n-a primit bani pentru că nu e portocalie!
Primarul Gheorghe Ciuhandu acuză Guvernul Boc de „acte de corupţie”, după ce a adoptat o hotărâre privind compensarea costurilor de producţie la energia termică şi a alocat bani pentru mai mulţi operatori din ţară, dar nu şi pentru societatea Colterm Timişoara. Ciuhandu spune că Timişoara a fost nedreptăţită pentru că nu este condusă de un primar PD-L.

Prin Hotărârea de Guvern 1218 din 12.10.2009 s-a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din TVA, pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2009, cu 160.000.000 de lei. Banii vor fi folosiţi de unele primării din ţară pentru compensarea costurilor generate de prestarea serviciului de producere, transport şi distribuţie a energiei termice în sistem centralizat către populaţie. Timişoara nu a primit niciun leu, au constatat, cu stupoare, autorităţile locale: „Este o chestiune clar politică. Aproximativ 45% din suma alocată revine municipiilor Braşov şi Arad, conduse de primari PD-L. Sunt susţinute sistemele deficitare din cele două oraşe, în dauna Colterm Timişoara. (…) Timişoara este eliminată din nou de pe lista localităţilor care primesc bani de la guvern, şi aceasta în condiţiile în care SC Colterm SA înregistrează o situaţie financiară dificilă cauzată şi de neîncasarea subvenţiilor de la bugetul de stat, în valoare de 24,2 milioane lei. (…) De asemenea, conform estimărilor guvernamentale, SC Colterm SA ar trebui să mai primească 25,5 milioane lei subvenţie cuvenită pentru trimestrul IV al acestui an”, a declarat, miercuri, Ciuhandu.

Ciuhandu: „Este o porcărie!”

Edilul a acuzat Guvernul Boc de faptul că nu a luat în calcul necesităţile reale la împărţirea banilor, ci a ţinut cont doar de apartenenţa politică a primarilor. „Ceea ce este o ticăloşie e faptul că oficial se vorbeşte despre eliminarea corupţiei, când asta este cea mai clară dovadă de corupţie. Această hotărâre este un act de corupţie: sunt recompensaţi primarii portocalii. Noi am încercat să facem investiţii în retehnologizare la Colterm, pentru a reduce costurile de producţie. Alţii nu fac nimic, în schimb primesc pomeni electorale pentru că sunt îmbrăcaţi în ţoale portocalii. Este o porcărie”, a adăugat primarul. El a precizat că a discutat despre această problemă cu parlamentarii PNL şi cei a PSD, dar va apela şi la aleşii PD-L, în cazul cărora speră să primeze interesul faţă de Timişoara şi nu obedienţa faţă de partid.

De asemenea, Ciuhandu a declarat că va depune personal un memoriu la Ministerul Administraţiei şi Internelor, joi, referitor la situaţia Timişoarei. Edilul a făcut apel şi la prefectul Mircea Băcală, şi la preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, să se implice, „ca timişoreni”, în această problemă. „Aş vrea să sesizez şi ipocrizia consilierilor locali ai PD-L, care spuneau că nu este nevoie să majorăm preţul gigacaloriei, pentru că Guvernul va da bani. Iată că a dat, dar nu pentru Timişoara”, a mai spus Ciuhandu.58Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor