Ciuhandu: „Poliţia Comunitară va fi decapitată prin Ordonanţa 230!”

78Comentarii
Ciuhandu: „Poliţia Comunitară va fi decapitată prin Ordonanţa 230!”
Ordonanţa Guvernului Boc care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat naşte nemulţumiri şi la Timişoara! Primarul Gheorghe Ciuhandu a declarat, miercuri, că OUG 230 va duce la decapitarea conducerii Poliţiei Comunitare, cunoscută şi ca un „cimitir al elefanţilor” din IPJ Timiş.

După ce au lucrat ani buni la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş sau la Poliţia Transporturi şi s-au pensionat, unii dintre foştii reprezentanţi ai acestei structuri şi-au găsit un loc călduţ şi posturi de şefi în cadrul Poliţiei Comunitare Timişoara. Practic, edilul-şef al oraşului, Gheorghe Ciuhandu, spune că ei, cu „bogata lor experienţă în domeniul menţinerii ordinii publice”, sunt cei care au pus pe picioare, de la zero, Poliţia Comunitară. Dar, iată că, acum, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 230 din decembrie 2008, pentru modificarea unor acte normative în domeniul pensiilor din sistemul public, pensiilor de stat şi al celor de serviciu, spune că persoanele care cumulează pensia cu venituri obţinute din exercitarea unor funcţii remunerate în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, au obligaţia de a opta între suspendarea plăţii pensiei şi încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei. Ciuhandu este unul din criticii vehemenţi ai acestei noi ordonanţe. Edilul se declară convins că şefii Poliţiei Comunitare vor opta pentru… o pensie sigură: „Poliţia Comunitară va fi decapitată şi lipsită de întreaga sa conducere profesională, întrucât, de la director şi până la şefii de birouri şi alţi specialişti, în total 20 de oameni din cei 350 încadraţi, vor fi nevoiţi să părăsească instituţia… În cei doi ani de la înfiinţare, am investit milioane de euro în această structură. Cine o va coordona? Într-adevăr, presa a prezentat cazurile pensionarilor de lux, dar nu cred că trebuie să generalizăm… Această ordonanţă este aberantă şi trebuie retrasă”, a declarat Ciuhandu. El a precizat că la finele acestei luni va avea o întâlnire şi cu alţi primari de municipii, pentru a vedea care ar fi „calea de atac” în cazul acestei ordonanţe.

În lege se spune şi că cei care optează pentru funcţia publică trebuie să restituie plăţile compensatorii sau alte drepturi primite la data pensionării. Directorul executiv al Poliţiei Comunitare, Doru Spătaru, ar putea da în judecată guvernul dacă lucrurile rămân în această formă şi consideră că nu este normal să dea înapoi banii în cazul în care optează să rămână în funcţie: „Noi ne continuăm activitatea, această structură nu poate rămâne fără conducere. Încă nu m-am hotărât ce voi face...”. Cum ministrul Sănătăţii şi cel al Educaţiei au anunţat deja că vor cere modificarea OUG 230, pentru ca medicii şi profesorii pensionari să poată rămâne în continuare în sistem, Spătaru consideră că în acest caz ordonanţa ar fi discriminatorie.78Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor