Ciuhandu cere teren de la Sârbu

5Comentarii
Ciuhandu cere teren de la Sârbu
Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a declarat că săptămâna viitoare va avea o întâlnire cu Ministrul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Ilie Sârbu, pentru a discuta despre deficitul de teren cu care se confrunta Comisia municipală de fond funciar şi pentru a solicita teren de la ADS.

Comisia municipală de fond funciar nu mai are la dispoziţiei niciun hectar de teren, deci suntem în imposibilitatea de a-i împroprietări pe cei îndreptăţiţi. Joi voi avea o discuţie cu domnul Ilie Sârbu, solicităm să primim un teren de la ADS (Agenţia Domeniilor Statului) pentru a acoperi deficitul de teren. Avem nevoie de 200 de hectare pentru cei care trebuie împroprietăriţi în baza legilor de fond funciar şi încă 1.100 de hectare sunt necesare pentru a onora diverse solicitări, în baza altor legi, pentru veteranii de război, revoluţionari şi alte categorii”, a declarat, vineri, Ciuhandu. Totodată, edilul-şef al Timişoarei a cerut şi sprijinul celorlalţi parlamentari ai locului pentru rezolvarea acestor probleme. La reconstituirea dreptului de proprietate, deficitul cu care se confruntă Comisia municipală de fond funciar este de 215,25 ha: 56,91 ha pentru eliberarea a 14 titluri de proprietate pe Legea 18/1991 şi Legii 1/2000, respectiv 158,34 ha pentru 46 de titluri de proprietate pe Legea 247/2005. Reprezentanţii primăriei spun că au solicitat în repetate rânduri sprijinul Comisiei judeţene de fond funciar, pentru a le pune la dispoziţie suprafeţele necesare pentru retrocedări. Anul trecut, Comisia judeţeană a hotărât ca ADS să transmită Timişoarei 50,44 ha de teren agricol aflat pe raza municipiului, la SC Agrotim SA, ceea ce înseamnă că, după predarea acestei suprafeţe, deficitul s-ar reduce la 164,81 ha. Oficialii muncipalităţii spun că deficitul s-ar putea acoperi dacă ar primi parte din terenurile aflate în administrarea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, care deţine peste 1.500 ha pe raza localităţii. Cei de la primărie precizează însă că nu au reuşit să preia de la USAMVB toate suprafeţele de teren necesare pentru reconsituirea dreptului de proprietate pe vechile amplasamente (20,41 ha), deşi unele cazuri au ajuns în instanţă. În ceea ce priveşte constituirea dreptului de proprietate, unde deficitul este de 1.103 ha, la primărie sunt 217 cereri depuse de către veteranii de război, 129 de cereri depuse de către luptătorii, răniţii şi urmaşii eroilor-martiri ai Revoluţiei, pe Legea 341/2004, respectiv 745 de cereri pe Legea 42 din 1990, tot de la revoluţionari şi urmaşii eroilor-martiri, pe baza vechii Legi 42 din 1990.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor