Ciuhandu, agent electoral pentru PNL?

6Comentarii
Ciuhandu, agent electoral pentru PNL?
Timişoara – Troc politic? Ţărănistul Adrian Orza, a dezvăluit, miercuri, că PNŢCD ar putea face campanie pentru PNL, în schimbul anumitor “favoruri”. Este vorba de alocarea de bani pentru pasajul din Calea Şagului, până la alegeri, şi chiar posturi în instituţiile descentralizate, dacă liberalii vor rămâne la guvernare.

Liderul ţărăniştilor din Timişoara, Adrian Orza, spune că, la ora actuală, conducerea PNŢCD Timiş analizează două variante în ceea ce priveşte alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Una ar fi ca ţărăniştii să candideze ca independenţi, din cauza conflictelor interne care nu le permit să o facă sub sigla propriului partid, iar cealaltă, cea mai probabilă, ar fi ca PNŢCD să susţină candidaţii PNL Timiş la alegeri. Mai exact, este vorba de o extindere a “Alianţei pentru Timiş”, colaborarea politică pe care ţărăniştii o au la nivel local cu PNL şi Forumul Democrat German din România. Susţinerea nu va fi însă una gratuită: “Noi am discutat şi anumite criterii de susţinere. Dacă vom susţine candidaţii liberali, vom cere din partea lor, alocarea de fonduri pentru consolidarea pasajului din Calea Şagului, acum, în perioada imediat următoare, până la alegeri. Şi vom cere să ne susţină proiectele locale şi judeţene, dacă vor rămâne la guvernare. Pentru pasaj ar fi nevoie de opt milioane de lei. Au fost promisiuni făcute de către guvern în acest sens, dar poate acum interesul va fi mai sporit…”, crede Orza. Ţărănistul a precizat că, deşi unii ar putea cataloga această colaborare ca fiind un troc, solicitările PNŢCD sunt spre binele oraşului.

PNŢCD face listă de specialişti
Preşedintele PNŢCD Timişoara a admis totuşi că la mijloc ar putea fi şi nişte funcţii: “Dacă hotărâm să extindem alianţa politică cu PNL, ei se vor obliga în scris să susţină proiectele nostre legate de administraţie, poate fi sub forma unei anexe la protocolul pe care îl avem. Vom face şi o ofertă, o listă de persoane, specialişti din diferite domenii, care ar putea să îi sprijine dacă vor ajunge din nou la guvernare. Poate fi vorba şi de instituţii descentralizate din Timiş”, a precizat Orza. Legat de sub ce formă va fi susţinerea PNŢCD, ţărănistul a spus clar că preşedintele filialei, Gheorghe Ciuhandu, va face campanie pentru liberali, la propriu. Cât despre oamenii pe care i-au pus pe liste liberalii pentru parlament, Orza a declarat: “Bănuiesc că-s cei mai buni…”. Referitor la cealaltă variantă, ca ţărăniştii să meargă ca independenţi, Orza a precizat că există doritori, iar pe liste a fost pus inclusiv… fostul vicepreşedinte al CJT, Marius Popovici, deşi acesta s-a distanţat de filială. Comitetul judeţean al PNŢCD Timiş va opta, vineri, pentru una din cele două variante.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor