Cititorii biciclisti din Timisoara sunt chemati la pedalare. Veniti cu cartea… s-ar putea sa fiti premiati

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
2Comentarii
Cititorii biciclisti din Timisoara sunt chemati la pedalare. Veniti cu cartea… s-ar putea sa fiti premiati
© Foto: arhiva
„Bicicliți”? Atunci poate și citiți! Dacă faceți cele două lucruri sau aveți de gând să le faceți, atunci sunteți un participant tocmai bun pentru un eveniment care este pus la cale la Timișoara și a ajuns la a doua ediție: „Cititori pe bicicletă”.

Se dă din nou adunarea bicicliștilor din Timișoara, dar de această dată sunteți încurajați să veniți cu cărțile din dotare. Câteva, nu toate. La fața locului va avea loc un concurs pentru cea mai groasă carte, cea mai… subliniată și alte categorii. Echipa Verde pentru Biciclete împreună cu o librărie din urbea de pe Bega organizează cea de-a doua ediție a evenimentului Cititori pe bicicletă.

Întâlnirea bicicliștilor va avea loc duminică, 11 septembrie, la ora 10, pe platforma Timco de pe strada Circumvalațiunii. Bicicliștii sunt încurajați să vină cu cărți din biblioteca proprie și să se bucure de lectură la finalul pedalării. Poți să ajungi acolo cu „cea mai cea” carte, dar nu uita bicicleta. La ora 11 se va pleca pe un traseu de 8,4 kilometri. De pe platforma Timco se va merge pe Calea Circumvalațiunii, apoi pe Calea Torontalului – Miresei – Calea Aradului – Grigore T. Popa – Sf. Ap. Petru și Pavel – strada Oravița – Frigului – Demetriade – Alexandru Ioan Cuza – Mărășești – Sergent Constantin Mușat – Piața Unirii.

Până la ora 11, înainte de plecarea în cursă, va fi premiată cea mai veche carte, cea mai groasă, cea mai subțire, cea mai subliniată și alte categorii. Vor fi oferite abonamente la mediateca Institutului Cultural Francez din Timișoara, abonamente la sala de fitness, ori vouchere pentru a vă cumpăra cărți dintr-o librărie.

În Piața Unirii, la finalul pedalării, unde puteți veni și fără bicicletă, vor avea loc lecturi publice susținute de către scriitori din Timișoara, un atelier de poezie dadaistă și alte evenimente. Tot acolo va fi și un panou foto, unde vă puteți fotografia, un atelier pentru micii devoratori de cărți, un infopoint al Asociației Timișoara – Capitală Culturală Europeană și un stand de prezentare al Asociației Culturale Ariergarda. Vor fi și standuri cu vânzare – tricouri cu mesaje ale unor oameni de cultură, tinerii care fac opere de artă „Cufir” și alte evenimente.

Concret, în Piața Unirii vor avea loc următoarele evenimente:

Lecturi publice, susținute de către scriitori din Timișoara: Adriana Babeţi, Adrian Bodnaru, Eugen Bunaru, Tudor Creţu, Adela Dragomir, Viorel Marineasa, Alexandru Potcoavă, Radu Pavel Gheo, Daniela Raţiu, Daniel Vighi.

Lecturi urbane – bicicliștii sunt rugați să facă poze cu cartea pe care o citesc și să o urce pe contul de Facebook sau pe cel de Instagram cu hashtag-urile #suntcititorpebicicleta și #poartaocarte. Duminică seara, la ora 21:00, se vor urca pozele pe pagina de Facebook Verde pentru Biciclete și luni dimineață se va anunța câștigătorul pe baza like-urilor acumulate. Premiul va consta într-un Tricou Inteligent, un abonament full-fitness de o lună, un voucher dublu la Aventura Park și un abonament pe un an la Mediateca Institutului Cultural Francez din Timișoara.

Va avea loc și un atelier de poezie dadaistă coordonat de Ana Pușcașu. Scopul acestui atelier este de a dezvolta creativitatea participanţilor la eveniment prin crearea de texte cu caracter literar folosind tehnici dadaiste. Participanţii vor fi încurajaţi să creeze propriile poezii, pe care le vor putea lua cu ei acasă. Premii: Şapte manifeste DADA. Lampisterii • Omul aproximativ (Editie aniversară – Centenar DADA), 2015, Editura Polirom.

Va avea loc și un concurs foto: ”Bufnițele citesc”.

Concursul se va desfăşura în Piaţa Unirii, pe durata atelierelor şi se adresează participanţilor la eveniment. Aceştia se vor fotografia la panoul ”La Două Bufnițe” şi vor urca poza pe reţelele de socializare Facebook, Instagram sau Twitter însoţite de hashtag -urile #bufnitelecitesc şi #cititoripebicicleta. Postările trebuie să fie publice.

Prin tragere la sorţi, vor fi aleşi 3 câştigători care vor primi ca premiu câte 2 cărţi: Filip Florian, Toate bufniţele, 2015, Editura Polirom, şi Jerome K. Jerome, Trei pe două biciclete, 2006, Editura Leda. Tragerea la sorţi va avea loc marţi, 13 septembrie 2016.

Va avea loc și un atelier pentru micii devoratori de cărţi.

Atelierul va fi organizat în parteneriat cu Asociaţia Bastionul ArtLitTim, coordonat de Patricia Lidia. Atelierul va fi organizat în patru părţi.

Va avea loc lectură liberă – fiecare citește ce vrea, din cărțile pe care și le aduce de acasă sau care vor fi puse la dispoziție la fața locului, lectură cursivă și expresivă, mimă în echipă cu tema cărți, crearea unei cărți de povești personalizate.

Asociaţia Culturală Ariergarda va veni cu stand de prezentare a activităţilor derulate şi un stand de vânzare de carte. Amfitrioni: Daniel Vighi şi Viorel Marineasa.

În așteptarea pedalării, se va derula pe pagina de Facebook Verde pentru Biciclete un concurs, prin care se va oferi un coș de bicicletă, perfect pentru purtat cărți.

Verde pentru Biciclete este o mișcare pentru pedalare susținută de Fundația Bega.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor