Cititor TION: Nu s-au putut face analize medicale gratuite pentru ca nu mergea sistemul informatic

De Adrian Panduru
Cititor TION: Nu s-au putut face analize medicale gratuite pentru ca nu mergea sistemul informatic
© Tion: Cititor TION: Nu s-au putut face analize medicale gratuite pentru ca nu mergea sistemul informatic
Un cititor TION ne-a sesizat faptul că luni, 1 august, sistemul informatic al cardului național de sănătate a devenit indisponibil. Acest lucru a fost confirmat și de reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), care spun că asigurații pot beneficia în continuare de servicii… offline.

Cititorul TION ne-a semnalat faptul că la un laborator din Timișoara nu s-au putut face analize medicale gratuite din cauză că nu mergea sistemul informatic care validează aceste servicii, prin cardul de sănătate.

„Nu s-au putut face analize gratuite pentru că nu mergea sistemul. S-a încercat telefonic legătura cu Casa de Asigurări de Sănătate, dar la telefon nu răspunde nimeni. Ulterior am aflat că nici în altă parte nu s-au făcut azi analize gratuite din aceeași cauză. S-a blocat sistemul!?”, ne scrie ctitorul.

Din păcate sistemul s-a blocat, și nu este prima dată. CNAS transmite că va anunța atunci când problemele se vor remedia.

Reprezentanții CNAS au anunțat printr-un comunicat de presă că până la anunțul remedierii problemelor, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale va putea fi făcută în mediul offline.

„Astăzi, 01.08.2016, începând cu ora 09:00, sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este indisponibil datorită unor probleme tehnice de comunicaţie între unele componente ale sistemului. Până la anunţul remedierii problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale / prescrierii reţetelor / eliberării medicamentelor va putea fi efectuată în modul offline. Serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în PIAS în maxim 3 zile lucrătoare calculate de la ora zero a zilei următoare datei prestării serviciului, conform prevederilor legale în vigoare”, transmite CNAS.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor