Circulatia completa prin Pasajul Popa Sapca se deschide la… 1 decembrie, posibil mai devreme, dar mai probabil dupa

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
33Comentarii
Circulatia completa prin Pasajul Popa Sapca se deschide la… 1 decembrie, posibil mai devreme, dar mai probabil dupa
© Foto: Youtube/Zyraxes1
Lucrările la cele două treceri pe sub calea ferată din Timișoara au intrat pe ultima sută de metri, susțin reprezentanții primăriei. Dacă la Jiul nu mai sunt atât de multe de făcut, la Popa Șapcă se mai lucrează cel puțin încă o lună din greu. Din ultimele estimări ale primarului Nicolae Robu înțelegem că circulația va fi deschisă complet prin pasaj „în jurul datei de 1 decembrie, posibil mai devreme, dar mai probabil după”.

Primarul Timișoarei a trecut în revistă situația lucrărilor de lărgire a Pasajului Popa Șapcă. Potrivit edilului, muncitorii firmei contractate de primărie s-au concentrat în ultima perioadă pe asfaltarea Bd. Antenei, pe gardurile de pe același bulevard, dar și pe Demetriade, unde trebuie finalizate stația de pompare și rețelele de utilități.

„Pe Bd. Antenei, pe partea dinspre Praktiker s-a turnat primul strat de asfalt. Tehnologia de asfaltare acolo prevede trei straturi de asfalt. Pe partea dinspre parcarea mall s-a lucrat la fundația gardului despărțitor de proprietatea publică și cea privată. Pe Demetriade sunt pe terminate operațiile legate de introducerea în subteran a acelei mulțimi de rezervoare uriașe în care va fi pompată apa în cazul ploilor abundente și ținută tampon până când poate fi deversată în sistemul de colectare a apelor pluviale al orașului. Alături, se lucrează la stația de pompare a apei. În partea cealaltă, înspre Baader, tot pe Demetriade, se fac ultimele operații în ceea ce privește rețelele de utilități, care au fost înnoite. Noi la sfârșit nu vedem decât un asfalt și o structură de beton care reprezintă pasajul, dar acolo sunt lucrări mult mai ample, în subteran, cum a fost cazul și la Michelangelo. Jumătate de valoare la Michelangelo, de fapt, nici nu se vede, e în pământ”, a explicat primarul Timișoarei.

O bună parte din muncitori se ocupă de zidurile verticale ale pasajului propriu-zis și vor trece la amenajarea trotuarelor și a pistelor de biciclete, care, conform edilului-șef, sunt prevăzute pe ambele părți ale străzii.

„Pe de altă parte, se lucrează la realizarea zidurilor verticale. Pe partea dinspre penitenciar o bună parte din zid este făcută și va merge din ce în ce mai repede, pentru că zidul e tot mai scurt pe măsură ce ne îndepărtăm de pasaj înspre Punctele Cardinale. Pe partea cealaltă încă nu e turnat nimic din zid, dar este în bună măsură făcută armătura. În perioada următoare acestea vor fi principalele intervenții. Cele ce le-am spus în prima parte se vor finaliza una câte una și ce rămâne de făcut este această parte de construire a zidurilor laterale. De fapt, de turnare a betoanelor, că structura de rezistență, cu acei piloni care merg la zece metri adâncime, e făcută. În plus, trotuare. La Popa Șapcă, prin cele două culei, sunt late, avem pe fiecare parte, că s-au făcut culei noi, pe fiecare parte avem trotuar și pistă de biciclete. Explicația este aceasta: acolo sunt culei noi”, a completat Robu.

Cât despre redeschiderea completă a circulației prin Pasajul Popa Șapcă, edilul-șef a anunțat în repetate rânduri că lucrările vor fi gata înainte de termen, dar că nu poate da o dată exactă, pentru că acestea depind foarte mult de vreme. Ultima estimare? În jurul datei de 1 decembrie, posibil mai devreme, dar mai probabil mai târziu, pe la mijlocul lunii.

„Deci, în jurul datei de 1 decembrie, posibil mai devreme, dacă vremea va fi impecabilă, dar mai probabil după, eu zic să ne așteptăm pe la mijlocul lunii decembrie, ca să fim realiști, vom da în folosință și Pasajul Popa Șapcă cu toate cele șase benzi pe sub pod. Sunt șase! Fără concesii la standarde. Și patru benzi pe Popa Șapcă, patru benzi pe Bd. Antenei”, a conchis Robu.

Valoarea lucrărilor pentru extinderea Pasajului Popa Șapcă este de 28,5 milioane de lei cu tot cu TVA, de șantier ocupându-se trei firme: Sylc Con Trans, SC Tableros Y Puentes și Petrucco. Termenul final oficial este luna iunie a anului 2018.

Pentru că unii timișoreni au remarcat că promisiunea primarului Nicolae Robu, referitoare la deschiderea circulației pe cele cinci benzi noi ale Pasajului Jiul până la sfârșitul lunii septembrie, nu s-a îndeplinit, edilul-șef a răbufnit din nou asupra celor ce nu sunt de acord cu el și nu îl susțin ...

Video: Youtube/Zyraxes133Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor