„Circul“ de la ora 10

10Comentarii
„Circul“ de la ora 10
REŞIŢA – Discuţii aprinse, fraze cu dedesubturi, cuvinte de genul „trocuri politice“, „mi-e jenă că fac parte din acest consiliu“, „nu facem nimic pentru Reşiţa“, „totul e politizat“, priviri aruncate cu subînţeles, replici ironice, demisii.
 • Video
 • Asta este atmosfera care a caracterizat începutul şedinţei de vineri a Consiliului Local Reşiţa.

  După aprobarea procesului verbal a şedinţei de data trecută s-a trecut la votul ordinii de zi, ordine ce a tras cortina circului ce a urmat.

  De ce? Pentru că viceprimarul Tiberiu Pădurean a introdus pe ordinea de zi, în regim de urgenţă, chiar înainte de şedinţă, anumite proiecte. Câteva din aceste proiecte nu vizau altceva decât schimbarea şefilor de la SC Pieţe, SC Urban, SC Prescom şi CET Energoterm.

  Consilierul PNL Tiberiu Brebenariu a fost primul care a intervenit, spunând că: „hotărârile de urgenţă neconforme cu art 41 şi 50 din Regulamentul de funcţionare al Consiliului local nu au ce căuta pe ordinea de zi. Nu putem introduce hotărâri aşa cum vrem noi, făcând un obiectiv din eludarea normelor de funcţionare“.

  Primarul Liviu Spătaru a intervenit prompt: „Eu mă opun introducerii pe ordinea de zi a acestor hotărâri. Azi avem de discutat probleme mult mai importante pentru Reşiţa, decât schimbarea şefilor unor societăţi aflate în subordinea CL“. Consilierul PD Dumitru Secăşan a spus că din moment ce „şedinţa de azi extraordinară şi hotărârile în regim de urgenţă pot fi supuse aprobării“.

  A fost momentul unei noi intervenţii a primarului care i-a lămurit pe consilieri că „şedinţa e extraordinară deoarece unii dintre dvs nu v-aţi prezentat atunci când trebuia să fie ţinută şedinţa ordinară. Iar aceste proiecte nu au caracter de urgenţă. Moare cineva dacă nu schimbăm aceşti şefi. Nu putem înţelege că aceste schimbări pot fi discutate după încheierea exerciţiului bugetar de anul viitor?“.

  În momentul în care consilierul PNL Boris Vatzulik şi-a dat cu părerea că la hotărârile în regim de urgenţă „nu sunt anexate analize şi rapoarte pe marginea cărora să se discute schimbarea şefilor respectivelor societăţi“, viceprimarul Tiberiu Pădurean a spus: „dle Vatzulik, când s-au schimbat inspectorii şcolari generali ai PD s-a făcut vreo analiză pertinentă, s-a prezentat vreun raport“.

  Valul de replici dure de după a fost întrerupt de consilierul PSD, Jiva Cocar, care a scos în evidenţă trocurile politice din foru decizional reşiţean: „Asistăm iar la acţiunea Ciolaniada. În acest moment mi-e jenă că fac parte din Consiliul Local Reşiţa. Dacă mergeţi jos, în faţa Primăriei, veţi constata că toţi reşiţenii ştiu de trocurile politice care urmează să se facă. Toţi ştiu că se vor schimbaţi directori şi numele celor noi. Noi ne jucăm cu soarta acestui oraş. Nu facem nimic pentru dezvoltare, pentru tineri. Ne luptăm între noi, am politizat totul şi atât“.

  Discursul dlui Cocar a fost întrerupt de o afirmaţie şocantă şi aplaudată în acelaşi timp de cei din sală: „Îmi pare rău că şi colegii mei din PSD sunt implicaţi în acest troc politic, motiv pentru care îmi dau demisia din PSD şi rămân consilier local independent“.

  Oare gestul consilierului Cocar va avea vreun efect, sau se va merge pe vechiul principiu „câinii latră, caravana trece”?

  Şi pentru că nu se putea ajunge nicăieri, iar ordinea de zi, fără hotărârile viceprimarului Pădurean, a fost respinsă iar şedinţa risca din nou să nu se ţină, preşedintele de şedinţă Ovidiu Roşu le-a dat consilierilor o pauză de 15 minute.

  Culmea, după pauză, spiritele s-au calmat, viceprimarul a renunţat până la o viitoare şedinţă la hotărârile ce le voia introduse în regim de urgenţă, directorii care-şi aşteptau mazilirea au zâmbit, cei care urmau să le ia locul au fost azi ghinionişti…

  Totuşi pentru ce a fost nevoie de acest circ gratis?

  Mai ales că în ultima vreme aleşii locali par a fi plătiţi ca să amuze publicul prin scandalurile lor decât să facă ceva pentru oraş.

  Nina Curiţa  10Comentarii

  Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

  inca 1000 caractere ramase

  Citiți principiile noastre de moderare aici !

  versiunea HTML a comentariilor

  Regulament de plasare a anunturilor