Circ cu taximetriştii la Primăria Timişoara!

90Comentarii
Circ cu taximetriştii la Primăria Timişoara!
Dezbatere cu huiduieli şi vociferări, joi, la Primăria Timişoara! Sala de consiliu a instituţiei a fost arhiplină de taximetrişti care mai de care mai nemulţumiţi de modul în care municipalitatea gestionează această activitate. Aceştia au fost invitaţi, de fapt, la primărie, ca să dezbată noul Regulament de taxi.

În primul rând trebuie spus că cei mai mulţi dintre taximetriştii prezenţi la dezbaterea publică nici măcar n-au văzut cum arată noul regulement propus de primărie. Ei au acuzat autorităţile că nu au publicat pe site-ul instituţiei documentul. Cel puţin nu regulementul modificat, zilele trecute, în urma discuţiilor cu liderii taximetriştilor. O altă nemulţumire a taximetriştilor a constat în faptul că primăria le solicită, prin acest nou regulament, mai multe acte decât prevede Legea taximetriei, spun ei. Oamenii nu înţeleg de ce autorizaţiile de taxi trebuie vizate anual, în condiţiile în care le-au primit pentru cinci ani şi pot fi oricând traşi la răspundere prin controale. „Legea dată de la Bucureşti nu e bună? De ce trebuie să ne vizăm an de an autorizaţiile? Să venim ca oile să facem faţă unei birocraţii stufoase, să dăm alţi bani? De ce ne impuneţi să ne vopsim integral maşinile în galben când în lege se spune că acestea trebuie vospite de la linia mediană în sus?”, i-a luat la rost un taximetrist pe reprezentanţii primăriei. Fiecare parte a venit însă cu… propria sa interpretare a legii, autorităţile spunând că pot reglementa aceste lucruri printr-o hotărâre de consiliu, care poate fi atacată în instanţă în caz de nelegalitate. O altă nemulţumire este prevederea care spune că taximetriştilor care au fost sancţionaţi contravenţional de două ori în decurs de şase luni nu li se vor mai prelungi autorizaţiile. Şi asta, în condiţiile în care şoferi susţin că sunt „predispuşi” la sancţiuni, pentru că numărul locurilor de staţionare este mult prea mic. „Avem aproximativ 2.500 de maşini de taxi în Timişoara şi 100 de locuri de staţionare! Unde să stăm?”, a întrebat, nervos, un alt taximetrist din sală. „Sunt 350 de locuri”, l-a combătut şeful Serviciului Reglementări Transporturi Urbane, Ovidiu Rădulescu. „Veniţi cu noi să le numărăm şi dacă nu vă daţi demisia?”, i-a răspuns taximetristul. Cam aşa s-au derulat discuţiile.

„Să se facă curăţenie în primărie!”

Taximetriştii cer să se facă în primul rând curăţenie în… primărie. „CNSLR Frăţia cere Ministerului Administraţiei şi Internelor o anchetă pentru a se lămuri problema autorizaţiilor date pe sub masă. În primul rând vrem să ştim câte autorizaţii sunt date legal, autorizaţiile pot fi vizate şi prelungite de-abia după ce se face curăţenie. Trebuie făcută curăţenie în primărie şi după acea la noi…”, a declarat vicepreşedintele CNSLR Frăţia – Timiş, Leontin Herec. Un alt taximetrist a povestit audienţei cum a fost pus martor de autorităţi, la un caz de încălcare a legii, pentru ca mai apoi toată lumea… să închidă ochii în primărie, a susţinut acesta. La finele anului trecut, mai mulţi funcţionari publici din cadrul municipalităţii au ajuns în faţa Comisiei de disciplină a instituţiei după ce s-a descoperit câteva zeci de autorizaţii eliberate ilegal: „Pe site sunt toate autorizaţiile valide, există şi o sesizare la Poliţie. Dacă nu mă înşel, sunt 50 de autorizaţii neconforme cu legea…”, a replicat şeful Serviciului Reglementări Transporturi Urbane. Taximetriştii s-au aplaudat între ei şi au ajuns chiar să-i huiduiască pe reprezentanţii primăriei. La un moment dat, oamenii au ajuns să dezbată problemele între ei, pentru că Rădulescu a fost scos afară din sala de consiliu de către secretarul primăriei, Ioan Cojocari, care i-a cerut să intervină şi să „rezolve” problema unei maşini blocate… Nu ştim a cui era maşina pentru că secretarul s-a fofilat rapid! Cum s-a terminat totul, după aproape două ore în care a fost discutat mult prea puţin Regulamentul de funcţionare a serviciului public de transport persoane în regim de taxi, ci cu totul şi cu totul alte probleme? Cu decizia de a organiza o nouă întâlnire! Oricum, regulamentul propus trebuie aprobat de consiliul local, iar unii dintre aleşi sunt hotărâţi să ceară şi ei o verificare a autorizaţiilor.90Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor