Cine vrea manager de spital sa renunte la functia de membru de partid!

12Comentarii
Cine vrea manager de spital sa renunte la functia de membru de partid!
Asta a sugerat, marţi, primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, după ce primăria a anunţat organizarea concursului pentru posturile de manageri la cele patru spitale pe care le-a preluat în această vară. Edilul-şef al Timişoarei a cerut depolitizarea actului medical.

Este vorba despre spitalele în cazul cărora managementul asistenţei medicale a fost preluat de autorităţile locale: Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu”, Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” şi Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu” din Timişoara.

După transfer, Primăria Timişoara a anunţat, la mijlocul lunii octombrie, organizarea concursurilor pentru posturile de manageri la cele patru unităţi sanitare, în perioada 25 noiembrie-3 decembrie, dosarele de înscriere putând fi depuse până în 15 noiembrie.

Primarul a ţinut să precizeze, marţi, că la concurs va prima competenţa candidaţilor, şi nu apartenenţa lor politică. Mai mult, edilul le-a recomandat celor interesaţi de posturile de manageri la spitalele timişorene în aceste vremuri tulburi pentru sistemul sanitar să renunţe la angajamentele politice, la calitatea de membru de partid.

„Văd că există mai nou această tendinţă de a politiza totul. (…) Pe lângă descentralizare, este necesară şi depolitizarea actului medical. Pentru evitarea oricăror discuţii şi pentru a da dovadă de responsabilitate şi de dorinţa reformării serviciilor medicale din Timişoara îi rog public pe cei care se vor înscrie la concursul pentru funcţia de manager al spitalelor timişorene să renunţe la calitatea de membru de partid, indiferent din ce partid politic ar face parte”, a afirmat, marţi, primarul Gheorghe Ciuhandu.

În altă ordine de idei, deputatul PNL de Timiş Horia Cristian a acuzat Primăria Timişoara că nu respectă legea referitor la organizarea concursurilor în cazul managerilor de spitale pentru că aceştia ar urma să fie aleşi de o comisie constituită prin dispoziţia primarului şi nu de către Consiliile de Administraţie ale respectivelor unităţi spitaliceşti, după cum prevede Legea 95 din 2006, susţine parlamentarul liberal.

Primarul s-a declarat surprins de afirmaţiile deputatului PNL. El susţine că aceste concursuri sunt organizate, „perfect legal”, de primărie împreună cu Consiliile de Administraţie ale celor patru spitale, în spiritul descentralizării. „Articolul 179 din Legea 95/2006 modificată şi completată cu O.U.G. 48/2010, pe care îl invocă domnia sa (n. r. – Horia Cristian), spune extrem de clar: «(1) Consiliul de administraţie organizează concurs sau licitaţie publică, după caz, pentru selecţionarea managerului (…) potrivit normelor aprobate prin ordin al ministrului Sănătăţii (…) şi respectiv prin act administrativ al primarului unităţii administrativ-teritoriale (…)»”, a precizat edilul. Ciuhandu susţine că este atributul primarului să stabilească normele privind organizarea şi desfăşurarea concursului de selecţie a managerilor de spitale.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor