Cine montează panouri solare este scutit de plata impozitului

10Comentarii
Cine montează panouri solare este scutit de plata impozitului
Timişorenii se pot bucura de facilităţi fiscale dacă apelează la instalaţii solare. Contribuabilii persoane fizice din Timişoara pot beneficia de scutire în proporţie de 100% la plata impozitului pe clădire datorat pentru locuinţa de domiciliu în 2010 dacă montează panouri solare sau fotovoltaice.

Acest lucru a fost reglementat prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 196 din 2009, prin care au fost stabilite impozitele şi taxele locale pentru anul 2010 în municipiul Timişoara. Aceste facilităţi fiscale pentru punerea în funcţiune a unor instalaţii solare se acordă pentru prima dată. Mai exact, de scutire la plata impozitului pe clădire pentru 2010 pot beneficia cei care montează şi pun în funcţiune panouri solare pentru încălzirea apei calde menajere şi/ sau încălzirea locuinţelor, precum şi cei care montează şi pun în funcţiune panouri fotovoltaice pentru producerea/ stocarea energiei electrice, potrivit viceprimarului Adrian Orza. La astfel de lucrări este nevoie de autorizaţie de construire pentru imobilele care fac parte din categoria monument istoric/ansamblu/sit/zonă de protecţie, spun reprezentanţii Primăriei Timişoara.

Nu se acordă această facilitate beneficiarilor Programului de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală sau alte sisteme, finanţate de către Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile prin AFM. (…) Scutirea se acordă persoanelor fizice numai pentru locuinţa de domiciliu, dovedită prin cartea de identitate/ buletinul de identitate al solicitantului”, atrage atenţia viceprimarul Adrian Orza.

Procedura este mai complicată. După terminarea lucrării, persoanele care solicită scutire trebuie să depună la Direcţia de Mediu a municipalităţii, la Serviciul Protecţia Mediului, mai multe documente justificative: copii după facturile şi chitanţele fiscale, după actele de identitate ale proprietarilor, cu adresa de domiciliu, după autorizaţia de construire, după caz, un extras de carte funciară care să nu fie mai vechi de 30 de zile, precum şi fotografii realizate înainte şi după finalizarea lucrărilor. Angajaţii primăriei vor verifica apoi, la domiciliul solicitanţilor, dacă investiţia a fost într-adevăr realizată şi vor încheia un document de constatare.

Timişorenii beneficiază de această facilitate numai dacă la data depunerii dosarului nu figurează în evidenţele fiscale cu resturi de plată.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor