Cine ia locul Timisoarei? 50.000 de euro pentru urmatorul oras Capitala a Tineretului din Romania

De Dariana Bratu
Cine ia locul Timisoarei? 50.000 de euro pentru urmatorul oras Capitala a Tineretului din Romania
© foto: www.facebook.com/checkouttimisoara/
Timișoara se bucură din plin de titlul de Capitală a Tineretului din România, programul venind în fața timișorenilor cu o mulțime de proiecte interesante fie ele culturale, educaționale sau din alte categorii. Totuși, în luna mai a anului 2017, Timișoara va trebui să predea ștafeta. Astfel, orașele interesante să intre în competiția pentru titlu sunt așteptate să se în scrie. Mai mult, în joc este un premiu de 50.000 de euro.

Până în 2 mai 2017, Timișoara va păstra titlul de Capitală a Tineretului din România, urmând ca un alt oraș din țară să primească distincția și să o păstreze până pe 1 mai 2018.

Ideea unui astfel de titlul a fost inspirată de reușita Clujului, care a fost Capitală Europeană a Tineretului. Pentru că proiectul a fost unul foarte benefic pentru oraș, s-a decis continuarea lui sub denumirea de Capitală a Tineretului din România, iar Timișoara a fost prima care și l-a asumat.

Acum însă se fac deja primele pregătiri pentru desemnarea următorului oraș care va deține titlul. De asemenea, orașul câștigător va primi un premiu de 50.000 de euro.

„Suma de 50.000 de euro reprezintă atât un punct de pornire pentru finanțarea proiectelor propuse de orașul câștigător, cât și o resursă disponibilă pentru contribuția proprie în atragerea de surse adiționale de finanțare. După decernarea premiului, inițiatorii programului vor continua eforturile de mobilizare a unor parteneriate publice și private pentru susținerea programului”, a transmis echipa Capitală a Tineretului din România.

Orașele interesate să intre în competiție își pot depune candidatura până la data 14 octombrie, ora 23:59, la adresa de mail: haisavorbim@capitalatineretului.ro.

Orașul care va purta mai departe titlul va fi desemnat de un juriu independent, din care fac parte reprezentanți ai unor instituții publice, ai sectorului neguvernamental și ai celui privat. Astfel, vor decide: Andrei Popescu – Secretar de Stat, Ministerul Tineretului și Sportului; Vlad Ștefan – Președinte, Consiliul Național al Elevilor; Vlad Cherecheș – Președinte, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România; Mihaela Gîrleanu – Director Executiv, Organizația Națională „Cercetașii României”; Traian Ispasiu – Vicepreședinte Promovare, Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România; Anca Năstase – Director Executiv, Federația VOLUM; Mihai Vilcea – Vicepreședinte, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș; Bogdan Talmaciu – Reprezentant, Tineretul Social Democrat; Maria Forna – Președinte Executiv, Tineretul Național Liberal; Vlad Țone – Președinte Executiv, Tineretul Alianței Liberalilor și Democraților; Gabriel Popa – Președinte, Organizația de Tineret a Mișcării Populare; Konrad Res – Coordonator Regional, Conferința Tineretului Maghiar din România și Reprezentant Samsung.

Anunțul final se va face în data de 13 noiembrie, la Timișoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !