Cine este J. K. Rowling?

Cine este J. K. Rowling?
Deseori numită “vrăjitorul din spatele lui Harry Potter”, este una dintre cele mai de succes scriitoare din toate timpurile. Popularitatea incredibilă a seriei “Harry Potter”a fost catalogată drept un fenomen internaţional.

Cu o avere estimată de revista Forbes, anul trecut, la 500 de milioane de lire sterline, JK Rowling mai are totuşi temeri legate de securitatea ei, de presă, de zvonuri şi de celebritatea sa. Dar, cum ea insăşi a mărturisit, i-a placut la nebunie să scrie “Harry Potter” şi se consideră una dintre cele mai norocoase persoane din lume.

Părinţii ei, Peter şi Ann, au lucrat la o fabrică de avioane, unul manager, altul tehnician. S-au cunoscut într-un tren, la începutul anilor ’60, s-au căsătorit în scurt timp şi s-au stabilit lângă Bristol, în Marea Britanie.

Pe 31 iulie 1965, vine pe lume primul lor copil, Joanne, iar doi ani mai tarziu sora ei, Di. Joanne avea o imaginaţie teribilă încă din copilărie. A scris prima sa poveste la 6 ani în care era vorba despre un iepure.

Familia ei s-a mutat la un moment dat într-un loc numit Winterbourne. Aici, cele două surori Rowlling s-au împrietenit cu fraţii Ian şi Vikki Potter. Distracţia lor principală era să se joace de-a ..vrăjitorii şi magia. Cu costume şi tot tacâmul.

În ultimii ani de şcoală, Joanne era extrem de studioasă. La fel ca unul dintre personajele din seria Harry Potter, simpatica Hermione Granger cu care Joanne a recunoscut asemănarea.

Ideea de a scrie Harry Potter i-a venit în 1990, în timp ce aştepta un
tren care a avut o întârziere de 4 ore. Timp în care s-a tot gândit la
Harry Potter, la lumea lui magicî, la prietenii săi şi la şcoala de vrăjitori.

Apoi a plecat în Portugalia unde a predat engleză şi l-a cunoscut pe Jorge Arantes, un jurnalist cu care s-a măritat. Fiica lor, Jessica, s-a născut în 1993, iar la scurt timp cei doi au divorţat.

Joanne s-a dus Edinburgh – Scoţia, cu fetiţa ei. Primii ani nu au fost prea frumoşi: locuia într-un apartament “grotesc şi deprimant”, după cum îl descria. Dar a continuat să scrie povestea lui Harry Potter. Se plimba prin oraş până când Jessica adormea. Apoi, în cafeneaua preferată, unde avea voie cu copilul, continua să scrie
câteva ore, atât cât îi permiteau o apă şi un espresso.

Harry Potter devenise modul ei de a evada din cotidian. A trimis apoi povestea unor agenţi şi a început aşteptarea înfrigurată. Primul care i-a răspuns a fost editorul Christopher Little: i-a zis că ar fi onorat să colaboreze, în schimbul exclusivităţii.

Manuscrisul a fost trimis la nenumărate edituri, dar refuzat rând pe rând din cele mai diverse motive. Într-un final, Bloomsbury a acceptat să publice primul volum al lui J. K. Rowling, “Harry Potter şi Piatra Filozofală”. A urmat succesul incredibil. Acum, JK Rowling scrie ultima parte a seriei care a transformat-o într-unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor