Cine ar putea reprezenta judeţul Timiş în viitorul Guvern?

7Comentarii
Cine ar putea reprezenta judeţul Timiş în viitorul Guvern?
„Deocamdată, în afară de mine, nu cred că va mai fi nimeni din Timiş, doar la nivel de agenţii şi secretari de stat”, spune şeful PSD Timiş, Ilie Sârbu. „Trebuie să îi rezolvăm în primul rând pe cei care au câştigat colegiile în care au candidat, dar nu au intrat în parlament”, spune şeful PD-L Timiş, Dorel Borza.

După semnarea „Parteneriatului pentru România”, între PD-L – PSD, care va sta la baza viitoarei guvernări, cele două partide vor începe negocierile pentru ministere, care vor fi împărţite paritar, adică în mod egal. Ce reprezentanţi ar putea avea Timişul în viitorul Cabinet? „Deocamdată, în afară de mine nu cred că va mai fi nimeni din Timiş, doar la nivel de agenţii guvernamentale şi secretari de stat. Dacă va avea atribuţii convenabile, voi ocupa funcţia de vicepremier. Dacă nu, mă duc la Ministerul Agriculturii. Noi am cerut ca tot Controlul, toate instituţiile cu atribuţii de control din aparatul guvernului, să treacă la viceprim-ministru. Lucrurile au rămas în discuţie cu PD-L”, ne-a declarat şeful PSD Timiş, Ilie Sârbu. Social-democratul spune că discuţiile pe portofolii vor începe efectiv de luni: „Unde sunt eu, probabil voi mai lua un om. Nu suntem noi, Timişul, pe plutonul fruntaş, ca să luăm aşa multe funcţii, sunt judeţele roşii… Dar, probabil vom mai obţine funcţii şi în alte ministere, secretari de stat şi alte posturi, pentru care avem în vedere doar tineri şi doar oameni care au muncit în campanie. Ar putea fi Eugen Dogariu, Călin Dobra, de la Lugoj, mai sunt câteva tinere”, a adăugat Sârbu. Cât despre ce vor obţine partenerii de alianţă din PC, Sârbu a precizat: „S-ar putea la IMM-uri, dar asta discutăm noi cu ei”.

Perdanţii vor fi primii!

Şi PD-L Timiş are o listă cu propuneri pentru viitorul guvern: „Trebuie să aşteptăm să se formeze guvernul, să vedem care sunt ministerele care ne aparţin. Noi am transmis propunerile. Primii pe care trebuie să îi rezolvăm sunt cei cinci care au câştigat colegiile în care au candidat, dar nu au intrat în parlament. Ei sunt propuşi să fie luaţi în seamă atunci când se alcătuiesc conducerile agenţiilor guvernamentale, ca preşedinţi de agenţii şi adjuncţi, secretari de stat, subsecretari şi alte posturi. Avem şi alte propuneri”, ne-a declarat liderul PD-L Timiş, senatorul Dorel Borza. Democrat-liberalii care au câştigat cele mai multe voturi în colegiile lor, dar n-au intrat în parlament la redistribuiri, sunt: Viorel Oancea, Radu Lambrino, Gheorghe Nodiţi, Marius Martinescu şi Nelu Balaş. Următorii pe listă, la obţinerea unor funcţii-cheie, în guvern sau la nivelul instituţiilor descentralizate din Timiş, ar putea fi Cornelia Corescu şi Tiberiu Lelescu.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor