Cinci elevi din Timis eliminati la ultima proba a examenului de bacalaureat

De M.S.
Cinci elevi din Timis eliminati la ultima proba a examenului de bacalaureat
Cinci elevi din Timis eliminati la ultima proba a examenului de bacalaureat
Absolvenţii claselor a XII-a au susţinut, vineri, ultimă probă a examenului de bacalaureat, proba la alegere a profilului şi specializării. La această probă cinci elevi au fost eliminaţi din examen şi pentru un elev s-a solicitat subiectul de rezervă.

Peste 5000 de elevii din Timiş au susţinut, vineri, ultima probă a examenului de bacaluareat, proba la alegere a profilului şi specializării. La această probă elevii au susţinut examenul la fizică, chimie, biologie vegetală şi animală, anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană, geografie, logică şi argmentare, psihologie, economie, filosofie, sociologie şi informatică. Nici această probă nu a fost lipsită de incidente. Cinci dintre elevi au fost eliminaţi din examen. „Şi astăzi din păcate au apărut probleme de genul, excludere din examen. Trei din cauza telefoanelor mobile şi doi din cauza tentativelor de copiere de pe fiţuici”, a spus inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Timiş, Cornel Petroman. Aceştia nu vor mai putea susţine examenul în următoarele două sesiuni. Totodată la acestă probă 652 de elevi, din cei 5749 înscrişi, nu s-au prezentat. Cei mai mulţi absenţi la această probă s-au înregistrat la fizică. Din cei 555 de elevi înscrişi, 181 nu s-au prezentat. Cei mai mulţi elevi au susţinut examenul la geografie, 1706, şi biologie vegetală şi animală, 1644. Tot la această probă pentru un elev s-a solicitat subiectul de rezervă. El susţine examenul de la ora 13. Inspectoratul Şcolar Timiş a pus la dispoziţia elevilor şi profesorilor un telefon la care se pot sesiza neregului pe durata examenului de bacalureat. Reprezentanţii inspectoratului au primit o sesizare referitoare la adunarea de protocol pentru examen. „La telverde s-a spus o astfel de întâmplare că la o anume şcoală din Timişoara s-ar fi strâns fonduri şi e vorba de 20 de lei de elev. Deja acolo se fac cercetări. De cele mai multe ori aceste reclamaţii sunt anomime”, a mai spus Cornel Petroman. Rezultatele examenului de bacalaureat se afişează duminică. Luni se pot depune contestaţii, iar în 13 iulie se vor afişa rezultatele finale.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor