Cimitirul din Variaş a fost ameninţat de … „relocare”

1Comentariu
Cimitirul din Variaş a fost ameninţat de … „relocare”
La ultima întâlnire a Comisiei de Fond Funciar judeţeană a fost dezbătută problema cimitirului din Variaş. Mai precis, Comisia de Fond Funciar locală vrea să desfiinţeze un titlu de proprietate al Bisericii Ortodoxe, referitor la o suprafaţă de un hectar unde a fost înfiinţat cimitirul comunităţii.

Se pare că problemele au apărut încă din 1992 când biserica a primit aici două parcele de teren deşi nu putea primi decât una dintre acestea. „Este vorba de o parcelă de cinci hectare şi o a doua parcelă de un hectar, deşi nu avea dreptul decât la cea de cinci hectare”, spunea prefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu. Pe cea de un hectar a fost amenajat un cimitir al comunităţii ortodoxe, aici fiind deja înhumate mai multe persoane. Ceea ce este interesant este că pe titlul de proprietate aferent terenului de un hectar a fost scrisă chiar şi destinaţia suprafeţei, de cimitir, aceasta deşi pe titlurile de proprietate nu se scrie şi destinaţia terenului. Comisia locală de fond funciar a intenţionat să desfiinţeze acest titlu de proprietate şi să folosească terenul pentru necestităţile comunei, pentru acordarea terenului pentru solicitări de retrocedare. În aceatsă situaţie, noul „beneficiar” s-ar fi trezit cu terenul cu tot cu mormintele deja existente. Sau „aparţinătorii” s-ar fi văzut nevoiţi să strămute mormintele. Soluţia propusă a fost desfiinţarea titlului de proprietate pentru cele cinci hectare şi alocarea pe acest amplasament a patru hectare, hectarul diferenţă urmând să „înlocuiască” cel aferent cimitirului. Suprafeţele importante de teren deţinute de Biserică în judeţul Timiş au atras deja interesul „specialiştilor” în probleme şi investiţii imobiliare. Pe adresa Mitropoliei au sosit deja cereri de viabilizare imobiliară a acestor terenuri. „Sunt zeci de hectare de teren aflate în proprietatea bisercii, e normal ca acestea să atragă interesul”, a declarat prefectul Ovidiu Drăgănescu. El a mai spus că din informaţiile deţinute, oferte „imobiliarilor” au fost declinate de Biserică.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor