Chiriaşii ANL încă nu au curent şi încălzire

8Comentarii
Chiriaşii ANL încă nu au curent şi încălzire
Tinerii au primit cheile apartamentelor din noile blocuri ANL de pe strada Miloia în cadru festiv, în 3 August, de Ziua Timişoarei, dar deocamdată cei mai mulţi dintre ei sunt chiriaşi doar pe hârtie: nu s-au putut muta în locuinţe pentru că încă nu au curent şi încălzire.

Primăria Timişoara este cea care ar fi trebuit să le asigure tinerilor chiriaşi din cele 80 de apartamente noi utilităţile, dar oamenii nu s-au putut muta nici până în zi de astăzi, aproape de finele lunii octombrie, pentru că nu dispun de curent şi încălzire. Zeci de chiriaşi indignaţi de situaţie s-au prezentat, joi după-masă, la primărie, pentru o nouă rundă de discuţii cu reprezentanţii acestei instituţii.

Culmea, unul dintre angajaţii primăriei, care le-a explicat tinerilor cum stau lucrurile cu utilităţile, duhnea a alcool. Bineînţeles, nu există nicio dovadă că funcţionarul public de la Serviciul Tehnic-Edilitate ar fi consumat băuturi alcoolice, deşi mirosea puternic. Şeful Direcţiei Patrimoniu a municipalităţii, Nicuşor Miuţ, a declarat că refuză să creadă una ca asta, argumentând că poate omul a luat medicamente, dar a precizat că va avea o discuţie cu angajatul din subordinea sa. „Nu pot să cred aşa ceva, că este în stare de ebrietate. Cred că este o problemă falsă şi nu vreau să o discut, nu avem o dovadă a acestui gest. Refuz să cred că este adevărată această situaţie”, a spus Miuţ. Acelaşi funcţionar public a recunoscut în faţa tinerilor că a fost o greşeală că au primit cheile de la apartamente în 3 August. Chiriaşii au concluzionat că primăria a dorit să mai bifeze o tăiere de panglici de Ziua Timişoarei.

Aşteptarea nu a luat sfârşit

Până una-alta, chiriaşii speră să aibă curent şi încălzire în circa două săptămâni şi trebuie să înceapă demersurile pentru a se constitui într-o Asociaţie de locatari. „Curent şi gaz există, dar noi am făcut branşamentul la firiză, astăzi (n. r. – joi) s-a lucrat la centralele termice. Noi vom rezolva problema cu alimentarea provizorie la centralele termice, va fi modificat pe curent definitiv, dar tinerii trebuie să meargă fiecare cu contractul de închiriere la furnizor, Enel, respectiv E.on Gaz, şi să-şi facă branşamentul individual”, a adăugat şeful Direcţiei Patrimoniu.

În timp ce unii chiriaşi se declară revoltaţi şi vor ca cineva să răspundă, să afle cine se face vinovat de această situaţie, alţii speră doar ca lucrurile să se rezolve: „Se pare că în sfârşit lucrurile au intrat în linie dreaptă, oamenii pot să meargă în sfârşit să-şi încheie contractele la Enel, pentru furnizarea energiei electrice, se pare că centralele termice vor fi şi ele puse în funcţiune în perioada imediat următoare, după ce vor fi verificate, să sperăm că în două-trei săptămâni ne putem muta cu toţii acolo”, ne-a spus Marian Tătaru, unul dintre tinerii beneficiari. Reprezentanţii municipalităţii au spus că îi vor scuti pe tineri, două luni, de la plata chiriei.

 

Taguri: , , , , ,


8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor