Chioşcurile se mută în Teiuş?

CARANSEBEŞ – Comercianţii care sunt obligaţi să-şi dezafecteze chioşcurile au o soluţie alternativă.

Unele dintre acţiunile întreprinse în ultima vreme de administraţia din Caransebeş au avut ca scop îmbunătăţirea imaginii urbei.

Chiar dacă acţiunile în cauză au menirea de a înfrumuseţa oraşul, nu i-au mulţumit pe toţi. Unii dintre locuitorii municipiului sunt afectaţi de rezultatele acestor acţiuni.

Este vorba despre proprietarii de chioşcuri amplasate în cartierele municipiului. Aceştia au devenit „victime“ ale preocupărilor de natură estetică ale edililor. Problema apărută nu este numai a celor care au de suferit din cauza asta.

Ultimul exemplu în acest sens vine din „Ţiglărie“. În această zonă au avut loc recent unele lucrări de amenajare.

Primăria a intervenit la intersecţia Str. 1 Decembrie 1918, cu Al. Liliacului. Lucrările edilitare desfăşurate aici au determinat, printre altele, dezafectarea chioşcurilor amplasate în zonă.

Acest fapt dă multă bătaie de cap de ambele părţi. Asta deoarece, proprietarii fără proprietăţi împreună cu municipalitatea trebuie să găsească acum soluţii alternative pentru ca activitatea comercială să poată continua.

O alternativă ar putea fi mutarea în zona „Teiuş“ a comercianţilor alungaţi recent din intersecţia de la  „Ţiglărie“.

O decizie a Consiliului Local întăreşte această perspectivă. De curând, consiliul local a aprobat scoaterea la licitaţie publică, în vederea concesionării, a unei suprafeţe de teren de 80 m.p. Suprafaţa în cauză va avea ca destinaţie clară desfăşurarea de activităţi comerciale.

Parcela, care urmează să fie licitată, este situată în zona Teiuş. Mai exact, se află la intersecţia străzilor Vârful Pietrei, Godeanu şi Corcana.

Pentru a se integra în peisaj, construcţia ce va fi amenajată aici va trebui să îndeplinească unele condiţii. Una dintre ele este aceea de a fi în ton cu aspectul zonei.

Pentru asta, va fi o construcţie din lemn, fapt care îi va da o înfăţişare rustică, iar suprafaţa viitoarei construcţiei nu poate depăşi un sfert din suprafaţa concesionată.

Iulius Pîrvu

iulius.pirvu@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor