Cheia de la Audi se vrea făcută la Timişoara

12Comentarii
Cheia de la Audi se vrea făcută la Timişoara
Mult anunţata criză a concedierilor din Timiş în domeniul automotive nu se prea arată. Aceasta cel puţin în datele oficiale ale Direcţiei Muncii. Mai mult, această criză din sectorul auto pare cumva să favorizeze judeţul nostru.

Investiţiile mari existente aici în acest sector, forţa de muncă deja bine pregătită, atrag alţi investitori în automotive. Probabil că aici criza se simte mai puţin, o fi vreo criză cu tente „mediteraneene” nu „arctice”. Un exemplu în acest sens a fost „scăpat” de prefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu. El a anunţat că societatea care produce banalele chei de contact pentru celebra marcă Audi se dovedeşte tare interesată de o eventuală investiţie în Timiş. Chiar lângă Timişoara, mai sunt destule locuri disponibile, atât în parcul industrial al primăriei, cât şi în cel al Consiliului Judeţean. În altă ordine de idei, singurul mare concern internaţional care arată public „apartenenţa” la criza producătorilor auto sunt cei de la Eybl Deta. Aici vor pleca 677, din cei 1750 de angajaţi. În rest, probabil că firmele de specialitate preferă să ţină oamenii pe salarii în concedii de obligatorii luate de nevoie de oameni, în şomaj tehnic sau chiar preferă să scurteze săptămâna de lucru. Şomajul scăzut şi calificarea deja obţinută de angajaţi fac dificilă despărţirea de angajaţi. Se pare că cele mai afectate firme din Timiş sunt cele din domeniul construcţiilor. Numeroase societăţi cu activitate în domeniu concediază cam tot ce au, urmând să rămână doar câţiva oameni, probabil personalul TESA. Mai mult, şi societatea Lasselberger, cunoscută tuturor ca Mondial Lugoj, va da afară o parte din oameni, probabil datorită cererii scăzute de chiuvete şi veceuri. De asemenea, la CCCF vor pleca 180 din cei 190 de angajaţi, arată cifrele prezentate ieri de Prefectură. Într-adevăr, pe timp de iarnă construcţiile stagnează, deşi noţiunea nu prea mai e valabilă în ultimii ani datorită materialelor de construcţii moderne. În lunile reci, constructorii intrau de obicei în şomaj tehnic. Se pare că în acest an, ei vor sta în jurul bradului fără a mai avea siguranţa unui loc de muncă stabil în primăvară.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor