CFR: Privatizare cu schepsis

CFR: Privatizare cu schepsis
ORADEA – Ionela Bruchental-Pop, deputat PD de Bihor, l-a interpelat săptămâna trecută pe ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, în chestiunea privatizării rutei Ciumegiu-Holod-Vaşcău, din această toamnă.

Reamintim că muncitorii CFR de pe această rută au protestat împotriva privatizării, oprind lucrul. Textul interpelării: „Chiar dacă, în urma interpelării ministrului Gheorghe Dobre în problema privatizării secţiei Ciumeghiu-Vaşcău, mi s-a răspuns că, datorită nerespectării de către SC Via Terra Spedition SRL Cluj a ultimului termen limită de preluare a secţiei de circulaţie mai sus menţionată în vederea gestionării şi desfăşurării transportului feroviar public de călători, Compania Naţională de Căi Ferate a transmis în data de 06.02.2006 notificarea de reziliere de plin drept a contractului nr. 9/70 de închiriere a secţiilor de circulaţie Ciumeghiu- Vaşcău, totuşi preluarea a avut loc în luna octombrie a anului 2006. Această preluare a secţiei de circulaţie Ciumeghiu-Vaşcău a însemnat şi transferarea cărţilor de muncă a personalului CFR, fără ca aceştia să fie anunţaţi în prealabil de posibila mutare, care practic îi privează de anumite drepturi deja câştigate, fapt care contravine legislaţiei în vigoare”.

Deranj mare
În demersul său, parlamentarul PD atrage atenţia ministrului că, prin prisma faptului că procesul de închiriere a secţiei de circulaţie Ciumeghiu-Vaşcău a început în cursul anului 2004, Via Terra Spedition ar fi trebuit să-şi pregătească din timp personalul necesar: impegaţi, mecanici, lăcătuşi şi conductori, lucru care nu s-a întâmplat. „Toate aceste disfuncţionalităţi nu pot fi puse în nici un caz în responsabilitatea lucrătorilor, asupra cărora în acest moment se exercită presiuni. Carenţele acestei privatizări se fac resimţite şi în rândul populaţiei din zona respectivă, care, din cauza blocării traficului pe calea ferată, ca urmare a refuzului personalului de mişcare de a mai merge la serviciu până la clarificarea situaţiei locului de muncă, sunt lipsiţi de posibilitatea de a călători şi de a merge la muncă”, arată Ionela Bruchental, care îi cere ministrului Berceanu să dispună reglementarea situaţiei sociale şi juridice create de privatizarea secţiei de circulaţie Ciumeghiu-Vaşcău.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor