CFR Calatori lanseaza o legatura directa intre Timisoara si litoralul Marii Negre

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
6Comentarii
CFR Calatori lanseaza o legatura directa intre Timisoara si litoralul Marii Negre
© Tion: CFR Calatori lanseaza o legatura directa intre Timisoara si litoralul Marii Negre (foto: arhiva)
Începând din această săptămână, timişorenii care doresc să meargă cu trenul de la Timişoara spre litoralul Mării Negre vor avea o legătură directă spre Mangalia. Durata unei călătorii este de aproximativ 14 ore.

CFR Călători a introdus de joi, 9 iunie, Trenurile Soarelui 2016. Timp de trei luni, până la 13 septembrie, turiştii vor putea călători, la nivel naţional, spre litoral cu cele peste 40 de trenuri care vor asigura legături din toată țara către staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării.

CFR Călători a pregătit un program special de trenuri pentru ca toate regiunile ţării să poată fi conectate cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate în perioada verii. De asemenea, pasagerii care sosesc cu trenurile din țară vor avea legături frecvente între Constanța și stațiunile de pe Litoral.

De la Timișoara va circula începând cu data de 9/10 iunie, trenul IR 1992 (Timișoara Nord – Mangalia) la care se atașează grupe de vagoane de la Reșița Sud (tren IR 1998) și Deva (tren IR 1996). De la Timişoara, trenul pleacă la ora 19.02 şi are programată ajungerea la destinaţie la ora 9.20, fiind programate opriri la Constanţa, Eforie Nord, Eforie Sud, Costineşti, Neptun şi Mangalia. La întoarcere, trenul pleacă la ora 19.35 şi ajunge la Timişoara la ora 9.40.

Trenurile InterRegio expediate de pe raza SRTFC-ului Timișoara sunt dotate cu instalații de climatizare şi prize, având în compunere vagoane clasa I-a și a II-a, vagoane cușetă și de dormit.

Preţul unui tichet la clasa a doua, la preţ întreg, de la Timişoara la Constanţa, este de 121 de lei, pentru elevi şi studenţi 75,80, iar pentru pensionari 62,45 lei. Preţul unui bilet întreg, dus-întors, este de 218,60. Pasagerii au posibilitatea de a călători la tarife reduse, prețurile biletelor fiind accesibile tuturor prin gama variată de reduceri disponibile: 10% reducere din tariful de transport pentru un bilet dus-întors; 25% reducere din tariful de transport la cumpărarea cu anticipație de peste 21 de zile; oferta minigrup 2-5 acordă reduceri de până la 25% (la cumpărarea online chiar până la 30%);

Durata călătoriei pe distanța Timișoara Nord – Mangalia (tren IR 1992) este de aproximativ 14 ore. În cazul Trenurilor Litoral – trenuri cu viteză sporită, distanța București – Constanța este parcursă, fără opriri intermediare, în 2 ore.

Persoanele cu dizabilități motorii au posibilitatea de a se deplasa mai ușor cu trenul spre și dinspre litoral, beneficiind de servicii gratuite de asistență complexă (rezervarea locurilor speciale, însoțire în incinta stației, asistență la urcare/coborâre în/din tren și asistență la bordul trenului). Pasagerii trebuie să completeze, cu minimum 48 ore înainte de plecare, un formular care este disponibil online și la casele de bilete, pentru trenuri care au plecări/sosiri din/în marile gări.

Toate detaliile pentru accesarea acestor servicii gratuite pot fi găsite pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Servicii.

Înainte de efectuarea călătoriei, pasagerii sunt rugaţi să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

Pentru informaţii actualizate despre circulaţia trenurilor, călătorii sunt rugaţi să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să contacteze CFR la numărul de telefon 0256/493806 din Gara Timişoara Nord sau să se adreseze personalului transportatorului feroviar din staţii şi agenţii de voiaj.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor