Cetatenii din Republica Moldova stau la coada la Timisoara pentru a vota

29Comentarii
Cetatenii din Republica Moldova stau la coada la Timisoara pentru a vota
Cetăţenii Republicii Moldova sunt chemaţi, duminică, la urne în cadrul unui scrutin legislativ anticipat. La Timişoara, la singura secţie de votare aflată în incinta Colegiului Naţional de Artă “Ion Vidu”, cetăţenii moldoveni au stat la coadă pentru a-şi exprima opţiunea electorală.

Prezenţă numeroasă a cetăţenilor moldoveni la Timişoara. Faţă de referendumul din 5 septembrie, când în întreaga zi, la Timișoara,  s-au înregistrat circa 155 de votanţi, de data aceasta prezenţa se anunță a fi mult mai numeroasă, până la ora 13 fiind înregistate, la secţia de votare aflată în incinta Colegiului Naţional de Artă “Ion Vidu”, 150 de persoane.

Cetăţenii Republicii Moldova stau la coadă pentru a-şi exprima opţiunea electorală, în jurul orei 13.30 fiind circa 20 de persoane în faţa secţiei de votare, majoritatea studenți din Timișoara și chiar din Arad. Timpul de aşteptare este însă de doar câteva minute, doarece secţia de votare are trei cabine. Mai complicat este cu buletinul de vot, care are peste un metru lungime.

Preşedintele secţiei de votare de la Timişoara, Ina Pădurar, a declarat că, până la ora 14, doar un singur vot a fost anulat.

Cetăţenii moldoveni din România pot vota, duminică, la alegerile anticipate în opt secţii de votare din şapte oraşe, în intervalul orar 7.00 – 21.00, pe baza paşaportului, inclusiv expirat sau a livretului de marinar.
Cetăţenii din Republica Moldova au la dispoziţie, în România, opt secţii de votare pentru alegerile de duminică, situate în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Galaţi şi Constanţa.
Cetăţenii moldoveni sunt chemaţi la urne, duminică, în cadrul unui scrutin legislativ anticipat. Alegerile sunt esenţiale pentru stabilirea viitoarei conduceri a ţării, dat fiind că Parlamentul rezultat în urma alegerilor de duminică va desemna preşedintele.

UPDATE: Prezenţă record a cetăţenilor moldoveni la urnele din Timişoara. La ora 21.00, când urnele au fost închise, iar procesul de votare s-a încheiat, au fost numărate 589 de persoane care şi-au exprimat opţiunea electorală.

În ciuda numărului mare de oameni, aproape de patru ori mai mulţi decât la referendumul din 5 septembrie, membrii secţiei de votare nu au înregistrat niciun incident pe tot parcursul zilei, procesul de votare decurgând normal.

B.A.M.29Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor