Cerşetori de „import“

2Comentarii
Cerşetori de „import“
REŞIŢA – Municipiul nostru se confruntă în preajma sărbătorilor cu o adevărată invazie de cerşetori.

Problema este cu atât mai gravă cu cât aceştia sunt minori. În plus, mulţi dintre ei sunt „din import“, din Craiova, Timişoara şi Bucureşti.

Oamenii legii au o explicaţie pentru asta: fie „piaţa“ este supraaglomerată acolo, fie încearcă să speculeze aglomeraţia şi agitaţia din pragul sărbătorilor. Aceleaşi surse confirmă faptul că aceştia sunt „mult mai şcoliţi şi artişti“ decât cei autohtoni.

Cerşetorii sunt murdari, şi pentru a impresiona şi mai tare, chiar desculţi şi cu fel de fel de bileţele în mână în care îşi scriu „povestea“. Insistenţa unora mai mari se apropie uşor de agresivitate sau mai de grabă de intimidare, mai ales în cazul persoanelor mai în vârstă.

Sunt peste tot – magazine, staţii de tramvai, spitale, chiar şi la uşile oamenilor. În faţa bisericilor, lucrurile stau mai altfel; aici dreptul de a cerşi revine unor familii care şi le lasă moştenire.

Încălcarea teritoriului se pedepseşte aspru de tot, mergând până la ameninţări cu moartea şi represalii asupra întregii familii.

Nu puţine sunt situaţiile în care bătrânul scos la produs are un supraveghetor care îi pândeşte activitatea din vreo scară de bloc şi care periodic îi verifică „gestiunea“ făcându-i inventarul şi confiscând banii pentru a strânge de un pachet de ţigări.

Puse în faţa unor asemenea fenomene, organele abilitate au trecut la o supraveghere a activităţii acestora, copiii fiind culeşi de pe stradă şi predaţi familiilor, alţii duşi la centrele de primire, dar rezultatul este acelaşi. În două-trei zile fug şi ajung înapoi pe stradă.

Sorin Goruianu

Nina Curiţa

nina.curita@informmedia.ro2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor