Cerem bani europeni pentru infrastructură şi nu o facem pentru afaceri şi turism

3Comentarii
Cerem bani europeni pentru infrastructură şi nu o facem pentru afaceri şi turism
Avem la dispoziţia regiunii aproape jumătate de miliard de euro. Numărul total al proiectelor depuse până în prezent, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, în vederea solicitării de finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional este de 227.

Alocarea financiară pentru Regiunea Vest este de 416,52 milioane euro. Până în acest moment, au fost deja contractate 52 de proiecte, valoarea finanţării nerambursabile a acestora fiind de aproximativ 86 milioane de euro, iar 101 proiecte se află în diferite faze de evaluare şi selecţie sau precontractare, având o valoare a finanţării nerambursabile solicitate de aproximativ 372 milioane euro. Cei mai mulţi bani, 140 de milioane de lei au fost alocaţi pe Axa Prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere. Cele mai multe finanţări au fost totuşi solicitate pe Axa Prioritară  2 – Îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport, pe domeniul „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia /reabilitarea şoselelor de centură”. Aici, valoarea cererilor de finanţare depuse a fost depăşită cu 219%.

Probleme mari apar pe Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local. Din analiza informaţiilor disponibile reiese că exact afaceriştii nu ştiu să solicite banii europenilor. Pe domeniul intitulat “Dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanţă regională şi locală”, din alocarea financiară de 27,81 milioane euro mai sunt disponibili 18,80 milioane euro. Un alt domeniu sensibil pentru economia românească, “Reabilitarea siturilor industriale poluate şi neutilizate şi pregătirea pentru noi activităţi”, deşi a avut alocaţi 23,85 milioane euro, până în prezent nu a fost depus niciun proiect, atât în Regiunea Vest, cât şi la nivel naţional.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor