Cere sprijin primăriei pentru Aqua Park

Cere sprijin primăriei pentru Aqua Park
© Foto: Ionel Ciupe
Consilierul local municipal, Ionel Ciupe, revine în forţă cu unul dintre visurile sale de ani de zile: realizarea unui parc acvatic pe Ștrandul Neptun.

Consilierul local municipal Ionel Ciupe a înaintat Consiliului Local al Municipiului Arad, primarului Municipiului Arad şi secretarului general al municipiului o adresă, pe 6 noiembrie 2019, cu număr de înregistrare 85.861. Ce cere Ionel Ciupe prin adresa cu pricina? Sprijin pentru punerea pe picioare a unui Aqua Park în incinta ştrandului Neptun, care să ia ochii tuturor.

Mai exact, aşa cum se arată în cererea înregistrată la primărie, „subsemnatul Ciupe Ionel, în calitate de consilier local în cadrul CLM Arad, în temeiul prevederilor Ordonanței de Urgenţă nr.57/2019 privind Codul administrativ, propun analizei autorității executive şi dezbaterii publice oportunitatea amenajării unui Aqua Park în incinta ștrandului <Neptun>. Ulterior identificării soluțiilor tehnice optime și a resurselor bugetare necesare, propun supunerea spre aprobarea consiliului local a unui proiect de hotărâre privind amenajarea unui Aqua Park în incinta ștrandului, pentru motivele expuse în prezentul referat de aprobare”.

Vrea Aqua Parc de ani de zile

Alesul municipal revine astfel cu una dintre mai vechile sale dorințe, exprimate nu doar un urmă cu câteva luni, ci de ani de zile. Ionel Ciupe a insistat în repetate rânduri pe ideea ridicării unui parc acvatic care poate fi utilizat atât pe timp de iarnă, cât și vara și care să-i atragă nu doar pe arădeni, ci și pe turiștii din județele vecine sau, de ce nu, pe cei din țările vecine. În fapt, propunerea de amenajarea a unui Aqua Park în incinta Ştrandului Neptun a fost una dintre ofertele de campanie ale consilierului local Ionel Ciupe, la momentul la care a candidat în 2016, pentru funcția de primar, pentru ADLE, partid nou înființat pe atunci, alegându-se cu aproape 10 procente din sufragii. Chiar mai devreme de acest moment, consilierul local a marșat pe această investiție considerând că aceasta este șansa Aradului de redeveni un oraș cu magnet pentru turiști.

În ultimul an, Ionel Ciupe a revenit pe subiect cerând Primăriei să gândească bugetul pe anul viitor luând în calcul realizarea acestui Aqua Park, sau măcar a primilor paşi spre acest deziderat, apreciind investiţiile programate de executivul local pentru ştrand, la anul, drept încă un pas spre realizarea parcului acvatic.

Solicitarea de acum

În referatul de aprobare de acum, Ionel Ciupe îşi motivează cererea prin o serie de atuuri. Alesul spune că „Ștrandul Neptun este situat pe o suprafaţă generoasă, de aproximativ 40 de hectare, mărginit de bucla Mureşului. Râul Mureş cu forma sa curbată din zona ştrandului, îi conferă acestuia un aspect de unicitate, de originalitate, aspect la care contribuie în mod generos şi zona verde foarte diversificată. Ștrandul Neptun a început să fie amenajat după anul 1960. În următoarele decenii a ajuns să fie cel mai mare obiectiv de agrement, de acest gen, din Europa de Est. (…) După anul 1989, Ştrandul Neptun, din diverse motive, unele care nu pot fi reţinute doar în sarcina autorităţii publice locale, a avut şi perioade de declin. Important este faptul că obiectivul, ca atare, există şi poate fi pus cu adevărat în valoare. Datorită amplasamentului, a ambientului său natural, Ştrandul Neptun poate intra pe harta turistică nu doar a românilor, ci şi a europenilor, sau a celor de pe alte continente, un element care ar putea fi evidenţiat fiind sursa de apă termală de aici. (…)”.

Tot în referat, Ionel Ciupe spune că, în ceea ce privește finanţarea, „având în vedere atractivitatea proiectului, dar şi amploare lui, cu certitudine pentru punerea sa în operă pot fi atrase fonduri europene nerambursabile semnificative. Este fără dubiu faptul că investiţiile vor avea rezultate pozitive pentru ştrandul de astăzi, dar şi pentru întregul oraş, a cărui atracţie turistică va creşte exonenţial. Implict va crește valoare economică a municipiului, fapt pe care ar trebui şi ar putea să-l resimtă toți locuitorii”.

Cere sprijin pentru elaborarea proiectului

La finalul cererii, Ionel Ciupe punctează: ”Conform prevederilor legale, respectuos solicit sprijin pentru elaborarea proiectului de hotărâre privind amenajarea unui Aqua Park în incinta ştrandului Neptun”.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor