Cerc vicios in domeniul constructiilor de drumuri din Timisoara

26Comentarii
Cerc vicios in domeniul constructiilor de drumuri din Timisoara
Viceprimarul Timişoarei Sorin Grindeanu s-a întâlnit luni cu constructorii de drumuri din Timişoara. El a afirmat că a fost informat că există un cerc vicios în acest domeniu: constructorii nu îşi primesc banii la timp, nu pot face investiţii, lucrările următoare sunt de proastă calitate, iar timişorenii sunt nemulţumiţi. El i-a avertizat, totuşi, pe constructori că a fost informat şi de sublicitarea lucrărilor, şi de majorarea ulterioară a devizelor, dar şi de trasul de timp pe şantiere, care pare că a devenit o obişnuinţă.

În primul rând, Grindeanu a recunoscut în faţa constructorilor de drumuri că, din totalul facturilor restante ale Primăriei Timişoara, care se ridică la 25 de milioane de lei, 20 de milioane sunt fonduri restante pentru lucrările efectuate de firmele de drumuri.

„Facturile scadente ale primăriei sunt de 250 de miliarde (de lei vechi –n.r.). Facturile pentru Direcţia Tehnică sunt de 200 de miliarde. Direcţia Tehnică are peste 70 la sută din buget. E direcţia cu cea mai mare pondere. Asta nu înseamnă că nu va trebui să găsim o soluţie în perioada următoare în ceea ce vă priveşte. Va trebui să vă plătim pentru ceea ce aţi făcut dumneavostră. Nu vreau să mai avem situaţii de tipul bulevardului Liviu Rebreanu. Nu foloseşte nici constructorului, nici cetăţenilor şi nici primăriei. Astea sunt situaţii la care ajungem dacă nu există dialog”, a afirmat Grindeanu.

Pe de altă parte, Grindeanu a susţinut că doreşte ca firmele timişorene de construcţii de drumuri să câştige majoritatea licitaţiilor organizate de Primăria Timişoara, însă în limitele legii.

„Prefer ca tot ceea ce înseamnă lucrări în Timişoara să revină firmelor timişorene. Nu celor din alte părţi care vin aici şi descoperă apa caldă. Bineînţeles în limita legii. Mi se pare normal atât timp cât aceste firme plătesc taxe în Timişoara să fie un plus în ceea ce priveşte acest lucru, sigur, respectând legea”, a mai spus Grindeanu.

Însă, viceprimarul Timişoarei i-a avertizat pe constructori că nu va mai tolera ca o firmă să câştige o licitaţie oferind jumătate din preţul licitat, iar apoi să ceară suplimentări de deviz.

„Sunt conştient de dificultăţile dumneavoastră. Dar asta nu înseamnă că nu există măriri de devize şi chestiuni din astea. La Direcţia Edilitară, înainte să o preiau, erau chestiuni tehnice ca să câştige o anumită firmă. Astea s-au terminat. Eu m-aş bucura să se câştige cu 25 la sută, dar după aia să nu se vină cu suplimentări”, a mai spus viceprimarul.

De asemenea, Grindeanu a afirmat că va fi foarte atent la desfăşurarea lucrărilor la drumurile din Timişoara.26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor