Centrul de juniori de la ACS Poli Timisoara sufera. Antrenorii produc fotbalisti, dar clubul nu stie sa ii atraga

De Marcel Hoster
5Comentarii
Centrul de juniori de la ACS Poli Timisoara sufera. Antrenorii produc fotbalisti, dar clubul nu stie sa ii atraga
© Tion: Centrul de juniori de la ACS Poli Timisoara sufera
Declararea liber de contract a lui Deian Sorescu, un tânăr de perspectivă care a făcut deja pasul spre echipa mare a ACS Poli Timişoara, a iscat o serie de discuţii legate de strategia clubului timişorean referitoare la tinerii de la centrul de juniori al clubului. Conducătorii acestuia reacţionează şi spun că ei produc sportivi de calitate, dar că de mai mult timp conducerea clubului nu ştie să-i ţină în continuare la echipă.

Centrul de copii şi juniori al clubului ACS Poli funcţionează şi o face cu succes, spune Aurel Şunda, directorul acestuia. Conform lui, în acest moment există 13 grupe de copii şi juniori, este vorba de 240 de copii. Aceştia sunt toţi verificaţi din punct de vedere medical, au fişe individuale şi sunt supravegheaţi în mod profesionist de antrenorii fiecărei grupe.

„Fiecare antrenor are un obiectiv clar stabilit, mai ales la juniori. La copii ne interesează mai ales progresul”, a mai declarat Şunda.

Fostul fotbalist al Politehnicii spune că tehnicienii de la Centrul de Copii şi Juniori îşi fac treaba, produc fotbalişti de calitate, dar, din păcate, conducerea clubului timişorean nu reuşeşte să-i facă să rămână în continuare la Timişoara.

„Noi producem tineri de calitate, dar nu suntem noi vinovaţi că ei nu rămân la club. Noi analizăm evoluţia şi facem o propunere de prelungire a colaborării cu acel jucător tânăr. Dar rolul nostru se încheie aici, noi nu semnăm contracte, doar propunem prelungirea înţelegerilor. Este datoria conducerii să ofere un contract prin care să menţină acel jucător, noi nu putem influenţa”, a mai declarat Şunda.

Şefii şi antrenorii centrului admit că sunt probleme financiare, situaţia de la prima echipă este aceeaşi şi la tineret, trebuie plătiţi juniorii şi antrenorii, la aceştia există restanţe. Deşi a fost găsit un sponsor, acesta nu poate susţine în întregime activitatea, iar dacă nu se va găsi o soluţie vor fi probleme.

Sorescu vrea să rămână la Timişoara, conducerea trebuie să-i facă o ofertă bună

Cel mai discutat caz al unui tânăr care poate fi pierdut de club în perioada următoare este cel al lui Deian Sorescu. Acesta a fost declarat liber de contract de Comisia de Soluţionare a Litigiilor şi, teoretic, poate semna cu cine doreşte. Fiind un jucător de valoare, el atrage interesul mai multor cluburi, chiar din străinătate. Aurel Şunda spune că reglementările UEFA sunt în aşa fel făcute încât clubul nu poate să ţină jucătorul dacă acesta vrea să plece.

„Conform punctului 14 din regulamentul pentru transferuri, centrul de copii face un referat, întocmit de antrenor, de propunere de prelungire a contractului cu şase luni înainte de expirare. Noi facem doar propunerea de precontract, de aici este competenţa clubului. El, dacă nu primeşte o propunere de contract bună, nu poate fi menţinut de club, poate pleca, i se plăteşte grila şi poate semna cu cine doreşte. Astea sunt reglementările”, a declarat Şunda.

La fel, Viorel Boiţ, fost conducător al clubului FC Politehnica Timişoara, actualmente membru în consiliul de conducere al actualului club, spune că nu înţelege cum s-a ajuns în situaţia de a pierde jucătorul.

„E o nebuloasă, am făcut o preîntâmpinare la FRF, el figurează acolo că are drepturi şi venituri la club. A şi semnat un nou contract, doar că nu se putea înregistra în iunie. Sper că se rezolvă problemele în favoarea clubului. S-a făcut memoriu la comisie”, a declarat Boiţ.

Vestea cea bună a anunţat-o Adi Stoicov, fostul jucător al timişorenilor, actual antrenoru tot la centrul de copii şi juniori. El spune că Sorescu va rămâne la Timişoara, în ciuda situaţiei apărute, că el doreşte să joace în continuare aici, dar totul depinde de oferta făcută de club.

„Sorescu va rămâne la Timişoara. El a spus că e dispus să joace în continuare aici, am vorbit cu el personal, i-am fost şi anrenor şi îl cunosc. Depinde de ce îi va oferi conducerea clubului. El vrea să joace la Poli, s-a format ca şi jucător aici, vrea să continue la această echipă. Ce depinde de noi, antrenorii, noi am produs jucători, dar la o vârstă ei pleacă. Sunt foarte mulţi copii care joacă la echipe din ţară, noi i-am dus la un nivel, dar de acolo nu mai depinde de noi”, a declarat Stoicov.

Trebuie menţionat că niciun copil care vine la centrul deţinut de ACS Poli nu plăteşte taxă şi selecţia e continuă. Ei au la dispoziţie antrenori buni, foşti sportivi de primă ligă, care le pot oferi o pregăire corespunzătoare. Deci, toţi care vor să facă o carieră în acest domeniu sunt aşteptaţi la antrenamente.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor