Centrul de intervenţie în inundaţii devine realitate

Centrul de intervenţie în inundaţii devine realitate
Consiliul Judeţean Timiş este parte în derularea proiectului intitulat „Centru Regional şi Transfrontalier de Prevenire şi Intervenţie în caz de Inundaţii”, care beneficiază de un buget total de 850.000 euro.

Consiliul Judeţean are ca parteneri partenerii Societatea de Utilitate Publică „Agenţia de Dezvoltare Euroregională Dunăre – Criş – Mureş-Tisa”, Direcţia judeţeană Csongrad de Protecţie împotriva Catastrofelor, Consiliul Judeţean Arad, Consiliul Judeţean Bihor, Direcţia Apelor Banat Timişoara şi Direcţia Apelor Crişuri Oradea consorţiul accesând, pentru acest proiect, fonduri europene, prin Programul Phare 2004 Cooperare Transfrontalieră România –Ungaria. Scopul proiectului este crearea unei structuri instituţionale şi a unui sediu de coordonare-cooperare şi suport logistic, la nivel transfrontalier şi regional, pentru prevenirea, intervenţia şi pregătirea personalului pentru situaţiile de inundaţii din judeţele Timiş, Arad, Bihor şi judeţul maghiar. De curând, în urma unei licitaţii, a fost desemnată, pentru realizarea infrastructurii sediului Centrului Regional societatea care se va ocupa de ridicarea sediului. Valoarea acestor lucrări este de 235.544,08 euro. În cadrul proiectului au fost achiziţionate o hală şi o serie de utilaje: pompe, maşină de teren, bărci cu motor din fibră de sticlă şi de asemenea, au fost contractate autocamioanele. În prezent este în curs de amenajare infrastructura sediului Centrului Regional şi Transfrontalier de Prevenire şi Intervenţie în caz de Inundaţii, pe un amplasament, proprietate a Consiliului Judeţean situat în imediata apropiere a municipiului Timişoara (în comuna Giroc), stadiul de realizare fiind în proporţie de 70%. În ceea ce priveşte utilajele de specialitate, acestea sunt deja realitate, fiind prezente în curtea ISU Banat, am aflat de la Constantin Ostaficiuc, preşedintele CJ Timiş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !