Centrul Cristian Serban de la Buzias, sprijinit de Ministerul Sanatatii

De Delia S. Barbu
Centrul Cristian Serban de la Buzias, sprijinit de Ministerul Sanatatii
Centrul Cristian Serban de la Buzias, sprijinit de Ministerul Sanatatii
50.000 de oameni din întreaga țară  au semnat petiția „Pune preț pe viață” pentru ca bolnavii de hemofilie din România să poată beneficia de tratamentul necesar. Implicit, campania intensifică eforturile de dotare a Centrului Medical de Evaluare și Recuperare pentru Copii și Tineri Cristian Șerban, unic în România. Anul acesta, țara noastră va găzdui Conferința Europeană de Hemofilie.

Campania postului Acasă intitulată  “Pune preţ pe viaţă” aduce reale speranță de viață calitativă bolnavilor de hemofilie din România. Peste 50.000 de semnături din campanie, care susțin decontarea tratamentului profilactic, au ajuns la premierul Victor Ponta în această săptămână. „Prin acest demers, Acasă îşi doreşte să determine Ministerul Sănătăţii să acorde tratamentul pentru bolnavii de hemofilie şi să sporească strângerea de fonduri pentru dotarea Centrului de la Buziaş, singurul din România, pentru ca fiecărui copil diagnosticat cu hemofilie să i se acorde dreptul la viaţă printr-un tratament profilactic corespunzător, aşa cum se întâmplă în fiecare ţară europeană”, arată organizatorii campaniei.

Datele arată că România este singura ţară din Europa care nu decontează tratamentul profilactic pentru hemofilie, iar în ţara noastră sunt aproximativ 2.200 de bolnavi. Tratamentul este foarte costisitor, aproximativ 2.000 de euro/ lună şi sunt foarte puţini care şi-l pot permite. Cu toate acestea, există speranţă pentru copiii bolnavi de hemofilie, aceştia pot duce o viaţă normală dacă primesc tratament la timp.

“În cazul unei operaţii pentru un astfel de hemofilic se asigură factor în valoare de 200.000 de euro. Ceea ce înseamnă tratamentul pe 8 ani”, a declarat și Carmen Uscatu, din partea Asociaţiei “Dăruieşte Viaţa”. Cei care doresc să sprijine refacerea Centrului medical de tratament şi recuperare de la Buziaş, singurul centru în care bolnavii de hemofilie beneficiază de recuperare şi tratament, pot dona 2 euro (valoare care nu conţine TVA), la numărul scurt 8865, într-o campanie realizată cu sprijinul Cosmote, Orange şi Vodafone.

Mai mult, în acest an România va găzdui Conferinţa Europeană de Hemofilie, între 4-6 octombrie, eveniment organizat de Consorţiul European de Hemofilie. „Acest eveniment este unul ştiinţific, concentrându-se pe tematica hemofiliei, adunând discuţii despre inegalităţile în gestionarea şi tratarea bolii, know-how-ul medical privind aceasta patologie şi chiar despre discrepanţele care există încă între Europa de Est şi de Vest în privinţa accesului la tratament”, precizează reprezentanții Asociației Române de Hemofilie coordonată de Daniel Andrei.

Artistii sprijina Centrul Cristian Serban Buzias

Maia Morgenstern este la Timisoara pentru Centrul Cristian Serban

Incendiu de proportii la Clinica de Diabet din Buzias

Foto: Facebook0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor