Centru de vaccinare contra gripei porcine în Complexul Studenţesc

Centru de vaccinare contra gripei porcine în Complexul Studenţesc
Direcţia de Sănătate Publică Timiş a decis să înfiinţeze încă un centru de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1 în Timişoara, pentru studenţi, pe lângă cele din spitale. Centrul va fi în incinta Policlinicii Studenţesti din oraş. Şi RATT va informa călătorii despre… gripa porcină.

Medicii care îşi vor desfăşura programul, în ture, la policlinica din Complexul Studenţesc din Timişoara, vor asigura în principal vaccinarea celor din campus. DSP Timiş a recurs la această măsură pentru a facilita accesul tinerilor la vaccinul împotriva gripei de tip nou. În oraş există mai multe astfel de centre. De asemenea, au fost organizate centre de vaccinare şi în alte oraşe din judeţul Timiş. „În Timişoara sunt centre deschise la Spitalul Judeţean, la Spitalul Municipal şi la Spitalul de Boli Infecţioase, la policlinicile acestor spitale, şi am decis înfiinţarea unui nou centru, suplimentar, pentru studenţi. Iar în judeţ există centre de vaccinare la Lugoj, Făget, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Ciacova şi Buziaş, toate sunt în incinta unităţilor sanitare. Vaccinul este gratuit. În afara centrelor de vaccinare, unde se pot imuniza şi persoanele asigurate şi cele neasigurate, oamenii se pot vaccina şi la medicii de familie”, a explicat purtătoarea de cuvânt a DSP Timiş, Dana Şpac.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş atenţionează medicii de familie că, în cazul în care refuză să ridice dozele de vaccin contra virusului gripal A/H1N1, în condiţiile în care au pacienţi ce solicită imunizarea, vor fi sancţionaţi cu întreruperea relaţiilor contractuale cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş.

În altă ordine de idei, cei de la DSP au discutat cu reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Timişoara, pentru ca şi aceştia să informeze populaţia cu privire la virusul de tip nou A/H1N1, măsurile de prevenire a îmbolnăvirii şi vaccinare, prin lipirea de afişe în mijloacele de transport în comun.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase