Centru de afaceri cu sprijinul CJT

Centru de afaceri cu sprijinul CJT
Consiliul Judeţean Timiş a primit o propunere de afaceri extrem de interesantă. Dacă discuţiile iniţiale se vor finaliza, lângă Parcul Industrial şi Tehnologic – PITT, proprietate a CJT, ar urma să se ridice un nou centru de afaceri.

Acesta ar urma să fie realizat din fonduri private, pe un teren achiziţionat în zona de pe Calea Torontalului. Implicarea Consiliului Judeţean va avea loc la capitolul management al viitorului sit. Propunerea iniţială a sosit din partea companiei britanice Charter Properties, Agenţia de Dezvoltare Economico-socială Timiş – ADETIM discutând posibilitatea realizării unei investiţii de tip Business Village, pe un teren aflat lângă actualul perimetru al PITT. Acest concept de infrastructură de afaceri presupune realizarea, pe o suprafaţă mai mică de teren, în extravilanul localităţilor, a unor grupuri de clădiri cu diferite destinaţii. Aici sunt atrase firme de dimensiuni mai mici, oferindu-se servicii de sprijin a afacerilor, start-up, incubare a afacerii, formare profesională dar şi producţie. În clădirile ridicate ar urma să fie disponibile spaţii pentru activităţi de producţie sau distribuţie de dimensiune mai mică, spaţii pentru birouri, săli de conferinţe, săli de instruire, chiar şi restaurante sau cluburi de socializare.

Trebuie spus că societatea britanică va achiziţiona terenurile din resurse proprii, urmând ca ulterior să depună în nume propriu o cerere de finanţare pentru accesarea de fonduri structurale pentru punerea la punct a investiţiei. Acordul de colaborare propus Consiliului Judeţean Timiş nu presupune participarea cu o confinanţare sau un alt efort financiar, administraţia judeţeană urmând să sprijine demersul investiţional, să-l promoveze, în schimb CJT şi ADETIM va primi o serie de posturi în managementul noul centru.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor