Centrele logistice aduc locuri de munca in Timis

5Comentarii
Centrele logistice aduc locuri de munca in Timis
Localitatea Dudeştii Noi, aflată la doar câţiva kilometri de Timişoara, găzduieşte una dintre cele mai importante zone de depozite din zona de vest a României. În ciuda crizei, afacerile în domeniu se dezvoltă. În perioada următoare este aşteptată extinderea celor 12.000 de metri pătraţi deja construiţi, cu alţi 6.000 de metri pătraţi. Investiţia va crea noi locuri de muncă şi va ajuta la dezvoltarea zonei.

„Timişoara e o zonă semnificativă pentru noi”,  a declarat, joi, la Timişoara Cătălin Olteanu – Heel, managerul general al companiei care deţine centrul logistic, în cadrul unei întâlniri de afaceri la care au luat parte reprezentanţii mai multor societăţi multinaţionale cu activitate pe piaţa locală din Timişoara. Proiectul a fost finalizat în 2009 şi a fost unul de tip greenfield. Investiţia totală realizată pentru ridicarea depozitului a fost atunci estimată la 30 de milioane de euro. La deschiderea unităţii, peste 250 de oameni au obţinut un loc de muncă. Cu afaceri în creştere, operatorul centrului pregăteşte extinderea investiţiei, celor 12.000 de metri pătraţi de spaţii deja existente în perioada următoare cu 50%, urmând să fie amenajaţi alţi 6.000 de metri de spaţii de depozitare. „În modul în care se mişcă cererea pieţei, s-ar putea ca nevoia depozitului de la Dudeştii Noi să necesite creşterea capacităţii de stocare cu 50%. Suntem aproape de momentul în care vom avea nevoie de o nouă celulă de 6.000 de metri pătraţi. Asta înseamnă locuri de muncă în plus. În vara acestui an vom lua decizia”, a mai declarat Cătălin Olteanu – Heel.

Piaţa timişeană din domeniul logisticii este una dintre cele mai dezvoltate din România. Situarea geografică favorabilă a condus la investiţii destul de mari în domeniul depozitării şi managementului mărfurilor. Piaţa este disputată de câţiva dintre cei mai importanţi operatori de specialitate. În Timiş sunt prezente cu depozite 6 companii.

Pe lână marile parcuri logistice, în Timiş mai sunt disponibile şi numeroase depozite de dimensiuni mai mici, aparţinând unor firme de distribuţie.

M. Hoster5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor