Cele trei parcuri din Timisoara potrivite pentru picnic in minivacanta de 1 Mai, conform legii

De Roxana Deaconescu
2Comentarii
Cele trei parcuri din Timisoara potrivite pentru picnic in minivacanta de 1 Mai, conform legii
© Tion: Cele trei parcuri din Timisoara potrivite pentru picnic in minivacanta de 1 Mai, conform legii
Dacă rămâneți să petreceți minivacanța de Ziua Muncii în Timișoara și vreți să mergeți la picnic undeva aproape de casă, atunci puteți alege unul dintre cele trei parcuri recomandate de specialiștii primăriei pentru activități de picnic. Atenție! Trebuie să respectați regulile, altfel riscați amenzi de până la 3.000 de lei!

Timișoara are, conform legii, doar trei parcuri de picnic, în care se pot desfășura astfel de activități, evident, fără aprinderea focului. Este vorba despre Parcul Carmen Sylva (Doina), Parcul Uzinei și Parcul Karlsruhe (Parcul Bihor).

„Prin Legea nr. 54 din 19 martie 2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic se reglementează activităţile de picnic, desfăşurate pe domeniul public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale. Prezenta lege are ca scop prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvată a activităţilor de picnic”, transmite Adrian Bere, directorul Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Timișoara.

Cei care aleg să meargă la picnic în unul din cele trei parcuri potrivite pentru așa ceva din Timișoara riscă amenzi de până la 3.000 de lei dacă nu sunt civilizați.

Amintim aici obligația de a arunca deșeurile doar în locurile special amenajate, obligația de a depune gunoaiele selectiv, de a aprinde focul doar în locuri special amenajate și de a-l supraveghea în permanență, obligația de a respecta orarul de desfășurare a activității de picnic din zona respectivă, de a nu folosi produse de igienă personală la o distanță mai mică de 30 de metri față de cursurile de apă, de a nu spăla obiectele care au deservit activității de picnic în apele din vecinătate și de a nu arunca apa uzată în ele, obligația de a nu hrăni animale sălbatice, precum și obligația de a nu rupe sau distruge plantele, animalele, rocile sau orice alte elemente ale cadrului natural sau construit. Legea mai spune că nu este permisă desfășurarea de activități de picnic în afara zonelor special amenajate pentru astfel de activități.

În Timișoara mai sunt permise activități de picnic și pe platoul din zona Pădurea Verde, vizavi de Muzeul Satului, conform polițiștilor locali. Atenție! Amenzile pentru cei care încing focul pentru grătare în afara zonelor amenajate sunt între 1.000 și 3.000 de lei.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor