Cele mai norocoase numere

1Comentariu
Cele mai norocoase numere
TIMIŞOARA. Febra celui mai cunoscut joc de noroc, ce a cuprins întreaga ţară, 6/49, a mai scăzut cu câteva grade. În Timişoara, agenţiile Loto sunt, în afara zilelor din weekend, aproape pe tot parcursul zilei, pustii.

Până şi cele situate în centrul oraşului nu se bucură de prea mulţi clienţi. De vină ar fi reportul, care nu mai este atât de atrăgător ca-n urmă cu câteva săptămâni. De aceea, oamenii nu se prea încumetă să joace. Practic, acum se poate observa care sunt jucătorii împătimiţi şi, care, chiar dacă joacă pe sume modeste, o fac constant.

Dar şi aceştia sunt din ce în ce mai puţini, iar majoritatea lor sunt, după spusele vânzătoarelor agenţiilor de Loto, pensionarii: „Jucători împătimiţi nu prea am mai văzut de multă vreme. Acum, pensionarii sunt principalii jucători la Loto. Ei joacă mereu, dar pe bani cât le permite pensia”. De exemplu, o regulă de care orice jucător împătimit trebuie să ţină cont este urmărirea regulată a numerelor care au fost de cele mai multe ori extrase la 6/49, pe parcursul unui an întreg.

Numărul şase conduce, el a fost cel mai norocos în 2005. Alte cifre extrase destul de des în acelaşi an au fost: 12, 13, 27, 32, 36. Cifra 16 s-a regăsit o singură dată printre cele şase câştigătoare. Anul trecut, cele şase cifre norocoase au fost asemănătoare cu cele din 2005. Cel mai extras număr a fost 32, iar următoarele cifre norocoase au fost: 13, 18, 20, 29, 41.

Numărul 13, pe care unii îl consideră drept ghinion, şi numărul 32 conduc până acum în topul celor mai norocoase numere. Vânzătoarele de la agenţiile Loto spun că, odată ce reportul se va mări, va începe din nou vânătoarea după cele şase cifre norocoase.

Retrospectiva „norocului” lui 2006
BILANŢ. În prima zi a anului, Tragerea Specială Loto 6/49 a Anului Nou a generat un câştig-record, care a dat peste cap statisticile: peste 17,7 de milioane de lei. Luna aprilie a avenit cu un alt câştig formidabil, de data asta la Noroc: peste un milion de lei.

Tot în aprilie a fost înregistrat un câştig unitar record pentru categoria a treia la Loto 6/49: 2.121 de lei. Luna iulie a adus cel de-al treilea mare câştig din istoria Loteriei Romane, 14,7 milioane de lei. Norocosul a fost un pensionar din Miercurea Ciuc. La aceeaşi tragere, jocul Noroc a înregistrat un nou câştig deosebit de 127.533 de lei.

Şi iulie a fost o lună de excepţie a tragerii Loto 6/49: 1.567.314,40 de lei. Câştigul a inclus şi o garsonieră şi a fost înregistrat în judeţul Dolj. În octombrie, un taximetrist din Fălticeni a ghicit toate cele şase numere norocoase şi a câştigat 7.114.640,800 de lei.

Strategii de joc
SUPERSTIŢII. Vânzătoarele agenţiilor de Loto spun că o mare parte dintre jucători, bifează cele şase numere (sau mai multe, în funcţie de varianta jucată) la întâmplare. Totuşi, mulţi dintre aceştia ţin cont de anumite reguli ori superstiţii: numere ce sunt extrase o dată la un interval de timp, locul din care s-a cumpărat biletul de joc etc.

O altă strategie de joc este alegerea numerelor care coincid cu date de naştere ori cu datele diferitelor evenimente importante din viaţa fiecăruia. Pentru cei care nu reuşesc să se decidă asupra unor date, vine în ajutor cutiuţa cu cele 49 de jetoane numerotate care este prezentă în fiecare agenţie.

Filosofia este simplă, dacă este un joc de noroc cu extragere la întâmplare, de ce să nu încerc să câştig urmând această regulă?

În Europa se joacă „la comun”

JOCURI. Între state, discrepanţele dintre sistemele de joc sunt puţine, diferenţele majore constând în numărul cifrelor jucate. Mai multe ţări au descoperit eficienţa loteriei în comun.

De exemplu, în SUA se joacă încă din 1964 la loterii inter-statale, iar la ora actuală aproape toate statele americane au aderat la acest sistem. În Europa, funcţionează Loteria Europeană la care participă: Franţa, Anglia, Spania, Belgia, Suedia, Portugalia, Irlanda şi Austria.

Primele jocuri ale Loteriei

ISTORIC. În anul 1950 au fost lansate în România primele lozuri în plic, care se numeau „Lozuri in Plic Loteria noastră”. Patru ani mai târziu, toată lumea juca acest joc, mai ales pentru faptul că oferea câştiguri „pe loc”, o premieră în România pentru jocurile de noroc.

Paradoxal, în prezent, acest tip de joc nu mai este atât de apreciat de români, care, între timp, preferă să joace la pariurile sportive sau la mai clasicul loto pronosport.

Metoda N-12 pentru Loto 6/49

STUDIU. Ultima metodă, finalizată pe 1 octombrie 2006 reprezintă ultimul produs oferit de echipa unui site de „specialitate”, în ceea ce reprezintă jocul la Loto 6/49. „Metoda necesită pentru joc un număr mai redus de variante şi totuşi produce câştiguri importante periodic.

Sistemul de joc este acum mult mai elastic şi poate fi utilizat atât de un singur jucător, care participă la o extragere cu doar trei variante simple, cât şi de grupuri de doi sau mai mulţi jucători, cărora le oferă şansa reală de a obţine categoria I, categegoria a-II-a sau mai multe variante de categoria a-III-a la aceeaşi extragere!”, spun autorii metodei.

Câştig record la Loteria europeană

RECORD. Şomera irlandeză de 45 de ani Dolores McNamara se afla într-un local din Limerick când a lovit-o norocul. Ea a câştigat 114,55 de milioane de euro la Loteria Europeană, cea mai mare sumă din istoria jocului.

Cu o oră înainte de tragere, dăduse numai cinci euro pe un bilet. Dolores a rugat-o într-o doară pe Pauline, prietena ei, să verifice biletul, spunându-i că „niciodată nu a câştigat” la loterie.

Tiberiu Szöke
tiberiu.szoke@informmedia.ro1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor