Cele mai noi informatii despre finantarea agricola, prezentate de cei de la APIA fermierilor din judet

De Marcel Hoster
2Comentarii
Cele mai noi informatii despre finantarea agricola, prezentate de cei de la APIA fermierilor din judet
© Cele mai noi informatii despre finantarea agricola, prezentate de cei de la APIA fermierilor din judet
Cel mai nou seminar de informare organizat de Camera de Comerţ Timiş a fost destinat agricultorilor. Vineri, la Centrul Regional de Afaceri Timişoara au fost prezente peste o sută de persoane interesate să afle ultimele noutăţi despre modalitatea de a obține fonduri de susţinere în acest sector important al economiei, atât din surse europene, dar şi de la bugetul României.

Cea de-a doua sesiune de informare, programată în această săptămână, pentru mediul economic din Timiş împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor deconcentrate, a avut loc vineri, tot la Centrul Regional de Afaceri Timişoara. După ce, miercuri, în faţa celor interesaţi s-au aflat reprezentanţii Direcţiei de Finanţe, de această dată a fost rândul celor de la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Timiş.

La acţiune au fost prezenţi numeroşi agricultori dornici să fie informaţi asupra fondurilor europene care vor fi disponibile în acest an, pe noul ciclu de finanţare, pentru susţinerea producţiei agricole şi a creşterii animalelor sau din domeniul dezvoltării rurale. Iar informaţiile necesare le-au fost oferite de Florin Faur, directorul APIA Timiş.

Potrivit acestuia, astfel de informaţii sunt extrem de utile oamenilor, iar agricultura reprezintă o componentă importantă a economiei judeţului.

„Există un public interesat care vine constant la asemenea acţiuni. Este vorba de un număr consistent de fermieri, publicul de specialitate este prezent la asemenea acţiuni în care află informaţii despre finanţările oferite prin APIA de la bugetul Uniunii Europene şi din bugetul naţional”, a declarat Florin Faur, la începutul întâlnirii.

Discuţiile purtate au fost utile atât organizatorilor, care au aflat problemele cu care acest sector se confruntă în cadrul acţiunilor de obţinere a subvenţiilor şi finanţărilor pe diferite proiecte, dar şi fermierilor care au putut obţine informaţiile necesare pentru depunerea dosarelor pentru plata sumelor solicitate.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor