Cele mai ciudate cimitire din lume

De T. Ex.
Reactualizat la:
Cele mai ciudate cimitire din lume
© Tion: Cele mai ciudate cimitire din lume
Cimitirul, locul unde se termină totul, sau… începe aventura. Poate că un cimitir nu este o atracție turistică în sensul clasic al termenului, însă în lume există câteva locuri de veci care impresionează prin elemente inedite. Există mii de moduri în care se poate muri, dar se pare că există și o sumedenie de moduri de a te odihni pe veci. Și în cazul cimitirelor, imaginația omului nu cunoaște limite.

Cimitirul Vesel

Cimitirul Vesel (România)

O astfel de listă cu cimitire ciudate nu poate începe decât cu Cimitirul Vesel de la Săpânța. Acest loc de veci este cunoscut la nivel mondial datorită modului inedit pe care oamenii l-au ales să sărbătorească viața celor plecați. Cunoscut drept cel mai prietenos cimitir din lume, Cimitirul Vesel este o colecție de povești de viață al căror sumar anecdotic este trecut pe fiecare cruce viu colorată. Obiceiul inedit de a face haz de necaz chiar în locul unde moartea este la ea acasă a început cu mai bine de 80 de ani în urmă și este o dovadă a caracterului puternic al oamenilor din zonă, care reușesc să râdă în fața sfârșitului. Mii de vizitatori se perindă prin cimitirul cu cruci realizate manual, și înnobilate cu povești hazlii care te fac să uiți locul unde te afli și să zâmbești.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cimitirul Pere Lachaise (Franța)

Pentru o viața de apoi cât mai interesantă se recomandă „cazarea” la Cimitirul Pere Lachaise. Acesta este un adevărat cimitir al vedetelor. Cei care au „norocul” de a prinde un loc aici, trebuie să treacă de o listă impresionantă de așteptare și să achite niște costuri exorbitante, dar la final, vor petrece eternitatea într-o companie selectă. Aici si-au găsit liniștea mari personalități din istoria omenirii. Cei care poposesc în acest cimitir îi pot vizita pe Balzac, Georges Bizet, Maria Callas, Frederic Chopin, Marcel Marceau, Oscar Wilde sau Jim Morrison.

Cimitirele suspendate

Cimitirele suspendate (China, Indonezia, Filipine)

Cultura occidentală ne-a obișnuit cu ideea cimitirului subteran, unde cei plecați dintre noi își dorm somnul de veci la cel puțin 2 metri sub pământ. Cultura asiatică deviază de la acest concept. În anumite zone din China, Indonezia și Filipine se practică cimitirele suspendate. Sicriele din lemn sunt suspendate în cele mai inaccesibile locuri, pe margini de stâncă. Acest obicei a pornit din dorința de a feri sicriele de animale, însă cu timpul a devenit o tradiție respectată cu sfințenie de unii localnici. Grupurile de sicrie suspendate sunt cu o imagine care dă fiori, mai ales celor care trec pe sub ele.

Biserica Mortilor

Biserica Morților (Italia)

Biserica Morților, sau Chiesa dei Morti este locul perfect pentru o întâlnire față în față cu eternitatea. Biserica adăpostește o colecție impresionantă formată din 18 mumii care datează din perioada Evului Mediu și a Renașterii. Aceste mumii a fost oameni cu rang în societate care au fost înmormântați în biserică. Se pare că există o formă de mucegai în cripta bisericii care absoarbe umezeala, astfel încât corpurile păstrate aici au trecut printr-un proces de mumificare naturală.

Articole pe aceeași temă:

Emiratele Arabe Unite, minunea turistica din desert

Cascada Rinului, peisaj de poveste la poalele Alpilor

Hoteluri exclusive, pentru o persoana

Cele mai inedite atractii plutitoare

Insula Rodos – Vacanta pe urmele Colosului

Atractii deosebite pentru fotografii de vacanta inedite

Cinci localitati la inaltime

 
Regulament de plasare a anunturilor