Cel mai mare pom de Crăciun plutitor din lume

Cel mai mare pom de Crăciun plutitor din lume
40 de mii de oameni au asistat la Rio de Janeiro la aprinderea beculeţelor din cel mai mare brad plutitor de Crăciun din lume.

Înalt de peste 80 de metri, copacul este împodobit cu aproape 3 milioane de luminiţe şi globuleţe colorate.

Bradul plutitor din Brazilia a devenit o tradiţie, iar ceremonia de ieri a fost mai spectaculoasă ca oricând. Organizatorii au vrut ca ediţia cu numărul 10 să rămână memorabilă şi se pare că au reuşit din plin.
Ceremonia de la Rio de Janeiro are loc, din 1996 încoace, în golf, undeva sub braţele uriaşului Hristos, care străjuieşte oraşul.

Un cor format din 110 copii şi adolescenţi a cântat colinde de Crăciun şi melodii populare braziliene. Oamenii au fost încântaţi de spectacolul de muzică şi lumini. Este minunat. În fiecare an, bradul este şi mai frumos. Am venit cu soţia şi fiul meu. E un moment potrivit să sărbătorim. În fiecare an venim la petrecerea cu pomul de Crăciun. Este minunat. Bradul de la Rio de Janeiro a fost împodobit cu două milioane 800 de mii de globuri şi beculeţe.

1500 de oameni au lucrat timp de trei luni de zile la realizarea decoraţiunilor gigant şi la aranjarea lor. Pomul de Crăciun cântăreşte 450 de tone. Foarte grele sunt cele patru uriaşe refelctoare, plasate la bază, care luminează crengile pînă la vârf. În 2002, a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai mare brad plutitor din lume. Pomul va putea fi admirat pînă pe 6 ianuarie.
Regulament de plasare a anunturilor